Terapeutická komunita se otevře veřejnosti

Heřmaň – Terapeutická komunita Němčice – Heřmaň připravuje na víkend den otevřených dveří. Tým i obyvatelé komunity přivítají veřejnost v sobotu 23. května od 9 hodin. Návštěvníci se zde seznámí s programem zařízení a prohlédnou si prostory nově zrekonstruovaného objektu. Bude na ně čekat i občerstvení.
Terapeutická komunita Němčice se přestěhovala do Heřmaně loni a v polovině září zařízení slavnostně otevřela. Jeho kapacita je dvacet lůžek. Za dobu existence Terapeutické komunity Němčice v ní prošlo léčbou na šest set klientů, z nichž šedesát jedna procent léčbu řádně dokončilo a většina z nich dnes abstinuje.

V Tálíně oslaví den dětí koncem května

Tálín – Mezinárodní den dětí oslaví v neděli 31. května v Tálíně. Sportovně – zábavné odpoledne začne v 15 hodin na tálínské návsi. Pro děti i dospělé budou připraveny soutěže a hry, a to jak na souši, tak v případě příznivého počasí i ve vodě. 

V Protivíně zahrají Vodnickou pohádku

Protivín – Divadlo Koňmo představí v Protivíně rozverné představení pro malé i velké nazvané Vodnická pohádka. Dům kultury ji uvede v neděli 7. června od 16 hodin. Vstupné je padesát korun.