Putimští budou slavit pouť

Putim – Svatovavřinecká pouť se bude následující víkend slavit v Putimi. V sobotu 8. srpna bude na programu nohejbal na hřišti „na plácku" mezi mosty. Začátek bude od 9 hodin. Odpoledne se uskuteční pouťové fotbalové utkání Sparta – Slavie. Slavnostní výkop je naplánován na 16.30 hodin. Pořadatelem je TJ Sokol Putim.
Pokračovat se bude i večer, kdy se bude konat pouťová zábava, a to od 20 hodin v sále kulturního domu. K poslechu i tanci bude hrát Jiří Bláha. Pořadatelem jsou obec Putim a Myslivecký spolek Putim.
Pouť nabídne vyžití i v neděli 9. srpna, kdy se uskuteční pouťová jízda obcí pro jakékoliv jednostopé motorové stroje. Start je v 10 hodin u hospůdky U Splavu. Tuto akci pořádá Sdružení přátel hospůdky U Splavu.
Poutní mše svatá začne v 10.30 hodin v kostele sv. Vavřince. Bohoslužbu slouží Mons. Jiří Paďour, emeritní biskup českobudějovický.

Písecké cyklování letos poprvé

Písek – Dobrodružnou orientační akci pro dvojice na kolech připravuje kancelář Destinačního managementu Písecko. Uskuteční se v neděli 30. srpna. Start bude v 10 hodin z nádvoří Sladovny u informačního centra. Zúčastnit se může každý, kdo rád pozoruje svět ze sedla kola.
Jízda je vhodná pro muže, ženy, školáky i seniory. „Akce bude skutečně dobrodružná. Body orientační jízdy budou před cyklisty do poslední chvíle utajeny," informovala Lucie Holá z kanceláře Destinačního managementu Písecko.

Kestřany chystají turnaj v kopané

Zátaví, Kestřany – Pátý ročník zátavského turnaje v malé kopané se bude konat v sobotu 8. srpna na hřišti v Zátaví. Začátek je od 13 hodin a pořadatelem je obec Kestřany. Týmy, které by se měly skládat z pěti hráčů a libovolného počtu náhradníků, se mají hlásit do 6. srpna na obecním úřadě, a to buď osobně, e-mailem, nebo telefonicky.