Dva páry si řeknou své ANO navzdory pátku třináctého

Písek – I když je pátek třináctého, dvě dvojice to neodradilo od důležitého životního kroku. Své ano na společnou cestu životem si řeknou dnes v obřadní síni radnice před starostkou Evou Vanžurovou.

Provozovny mají vodu o trochu dražší

Vráž – Vrážští zastupitelé schválili pro letošní rok cenu za pitnou vodu pro domácnosti 35 korun za kubík. Provozovny, které slouží k podnikání a jsou napojené na obecní vodovod, zaplatí o pět korun za kubík více, tedy 40 korun. Kvalita vody je zajištěná díky úpravně vody ve Staré Vráži, kterou se podařilo zrekonstruovat v loňském roce. Podle starosty Vladimíra Huptycha tu připravují také prodloužení obecního vodovodu. 

Kovářovská OPONA představí Písku muzikálovou satiru Limonádový Joe

Písek – Divadelní spolek Kovářovská OPONA nacvičil pro pobavení publika jednu z neotřelých původních zhudebněných verzí divadelní hry Jiřího Brdečky Limonádový Joe aneb Koňská opera, která se od známé filmové podoby částečně odlišuje. Užijte si muzikálovou satiru Limonádový Joe v sobotu 4. února v Divadle Fráni Šrámka v Písku od 19 hodin. Lístky již můžete zakoupit v předprodeji centra kultury za 100 korun. 

V Protivíně se převlečou za Večerníčky

Protivín – Další ročník masopustu chystá Spolek fór Protivín. Uskuteční se v sobotu 4. února a tématem masek bude Večerníček. Ve 13 hodin bude sraz masek na protivínském Masarykově náměstí a o půl hodiny později zahájení masopustu a večerníčkové výstupy. Divadlo Nitka Písek připraví pro malé účastníky dvě pohádky a od 18 hodin bude nachystaná masopustní zábava na Belvederu. Nebudou chybět tradiční vepřové hody, rybí raut, prodej rybích specialit a budete si moct složit papírovou čepici ve stylu Večerníčka.

Holubi se přemnožili. Město je odchytí

Písek – Město chystá odchyt přemnožených holubů.„O odchyt se nám postará Záchranná stanice živočichů Makov, kde na to mají pracovníci potřebné znalosti a zkušenosti. Potřebujeme však spolupráci obyvatel v tom, aby nám pomohli vytipovat místa, kde se holubi vyskytují, ať už jde o ploché střechy či půdní prostory," podotkl Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostřední MÚ Písek. Veškeré náklady zajistí město. Případné náměty můžete telefonovat na číslo 382 330 650.