Zbelítov prodal parcely
Zbelítov – Zbelítov se bude rozrůstat. Obec prodala všechny stavební parcely, které nabízela za pět set korun za metr čtvereční.
„Jednalo se o čtyři stavební pozemky, na kterých v příštím roce začne nová výstavba, a dva pozemky, které si koupili místní lidé za svými zahradami," upřesnila starostka Markéta Honzíková, která je ráda, že byl o parcely zájem a rychle si je zájemci rozebrali. „Během roku jsme parcely vybudovali, zkolaudovali, vyúčtovali a prodali," shrnula. O čtyři stavební parcely se přihlásili přespolní zájemci – z Milevska a Křenovic. „Všichni jsou to mladí lidé, kteří u nás chtějí stavět, což jsme moc rádi," dodala starostka Markéta Honzíková. Pro příští rok plánuje vedení obce vybudovat k této lokalitě čistírnu odpadních vod. 

Lidé nominovali devět osobností
Milevsko – Celkem devět návrhů na ocenění významných osobností pamětní medailí dorazilo od obyvatel města na úřad. Z toho tři se už v návrhu objevily v loňském roce. Rada města o nositelích ocenění rozhodne na příští schůzce. „Budeme vybírat zhruba z dvaceti jmen, další jsme přidali my. Počítáme, že bude do pěti oceněných," řekl starosta Ivan Radosta. Slavnostní předání pamětních medailí bude součástí oslav 28. října. Vzpomínkový večer se u příležitosti 98. výročí vzniku Československé republiky uskuteční od 18 hodin v sále milevského kina. Je na něj zvána veřejnost. Na medaili je napsáno: CUM GRATIA MAGNA CIVITATIS MILEVSKO neboli S VELKÝM DÍKEM MĚSTA MILEVSKA.

Mají termín městského plesu  
Milevsko – Přání vedení města mít z městského plesu tradici by se mohlo splnit. Další, druhý ples města, je naplánován na 27. ledna 2017.

Recyklát poslouží
i ke zpevnění cest
Milevsko – Za 35 tisíc korun, podle vedení města za výhodnou částku, nakoupilo Milevsko od Správy a údržby silnic recyklát z opravy komunikace vedoucí na Přeštěnici. Město ho využije na zpevnění cest a vyspravení děr například v koloniích, kde jsou garáže. Starosta Ivan Radosta podotkl, že úřad vytipoval více míst, kde by materiál šlo použít. „Recyklát určitě použijeme v Komenského ulici, zhruba od křižovatky s ulicí Pod Stadionem k zimnímu stadionu," dodal.

Místo kurtu chtějí víceúčelové hřiště
Branice – V Branicích plánují zrekonstruovat zhruba tři desítky let starý tenisový kurt s antukovým povrchem. Zastupitelé budou na pátečním podvečerním zasedání vybírat dodavatele akce. Zatím ještě neví, zda na úpravy získají dotaci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, podporu od ČEZ v rámci programu Oranžové hřiště ve výši 650 tisíc korun už mají jistou. Podle informací starosty Stanislava Češky půjde o celkovou modernizaci sportoviště. „Rozměry hřiště budou zachovány a chtěli bychom změnit povrch na víceúčelový. Zázemí by se dočkalo kompletní rekonstrukce, dále půjde o nové oplocení kurtu, vybudování chodníků okolo a osvětlení i nákup vybavení, aby tu šel hrát florbal, fotbal, házená, vybíjená, volejbal i tenis," vysvětlil starosta Stanislav Češka. Dodal, že pokud by dostali i dotaci od ministerstva, obec by doplatila padesát tisíc korun. Kurt s antukou využívají domácí sportovci i oddíly, které jsou v Branicích na soustředění. K rekonstrukci sportoviště se obec rozhodla kvůli jeho stáří i obsluze a péči.