Umístění jednoho moderního domu nepovažují za vhodné
Milevsko – O krajní pozemek o výměře téměř dva tisíce metrů čtverečních mezi ulicemi Blechova a Kpt. Nálepky, který je místy osázený okrasnými keři, má zájem obyvatelka města. Chce si na něm postavit rodinný dům. Její žádostí se ve středu budou zabývat zastupitelé. Doporučení radních k prodeji celého pozemku je zamítavé. Podle odboru regionálního rozvoje bylo při projednávání návrhu nového územního plánu rozhodnuto, že pozemek nebude součástí zastavitelných ploch, ale bude sloužit jako veřejná zeleň. Ani odbor životního prostředí s prodejem nesouhlasí. Lokalita kolem pozemku je zastavěna rodinnými domy v architektonickém stylu 70. let minulého století a umístění jedné nové moderní stavby na pozemku považuje odbor za nevhodné. Nicméně rada města přišla s kompromisem, a to – pokud bude žadatelka souhlasit – vyhlásit záměr prodeje části pozemku, jeho poloviny směrem k městu. I tímto návrhem se budou dnes zabývat zastupitelé. 

O kultuře budou mít lepší přehled
Hrejkovice – Zastupitelka Hrejkovic Helena Černá na posledním zasedání navrhla, aby obec vyvěšovala kulturní program akcí konaných v Milevsku. „Je to sice na internetu, ale když bude plakát vyvěšený u hospody, bude to dobře. Milevsko máme hned vedle a pořádně nevíme, co se tu děje," vysvětlila Helena Černá. Dodala, že jednu dobu kulturní program města v Hrejkovicích byl.
Podle starostky Hany Kašparové není problém plakáty v Milevsku vyzvedávat. Starostka z Milevska přiváží i zpravodaj města, který je také měsíčníkem. 

Chodníky vybudují na etapy
Chyšky – Do dvou etap rozdělili v Chyškách výstavbu chodníků v ulici směrem na Milevsko. Náklady jsou totiž větší, než se kterými původně počítali. První etapa bude od hasičské zbrojnice směrem k družstvu a druhá, která je spokojena s rekonstrukcí veřejného osvětlení, obráceně. Na výstavbu chodníků získala obec dotaci 210 tisíc korun z Programu obnovy venkova.

Muzeum zaplní panenky 
Milevsko – Jaký je svět malých slečen, se přesvědčí návštěvníci Milevského muzea. V neděli v 15 hodin tu vernisáží začne právě výstava s tímto názvem. Podle ředitele muzea Vladimíra Šindeláře tu bude k vidění více než tři sta panenek. „Jedná se tentokrát o panenky na hraní, nikoli umělecké modely jako v loňském roce. Kromě panenek české, německé, japonské a vietnamské produkce lze na výstavě vidět i dětské kočárky, ale také hračky jako pokojíčky pro panenky atd. Panenky však převládají," upřesnil Vladimír Šindelář, pro kterého jako muzejníka jsou zajímavé zejména kočárky. „Ty starší z padesátých a šedesátých let si totiž pamatuji od vidění ze svého dětství, kdy si s nimi hrály mé kamarádky. Inu, jsem už přece jen pamětník," poznamenal. Muzeum pořádá výstavu se sběrateli manžely Blankou a Josefem Šidlovými, se kterými muzejníci spolupracují poprvé. Výstava v Milevsku potrvá do 4. září. 

Nové byty poslouží seniorům
Milevsko – Okolo dvou set tisíc korun by měla stát úprava v domě s pečovatelskou službou v ulici 5. května. Byt domovníka 3+1, kde domovník přestal bydlet, poslouží jinému účelu. Sociální služby města Milevska do bývalého služebního bytu přesunou skladovací prostory a zázemí pro personál. A tam, kde je měly doteď, vytvoří město dva pokoje domova pro seniory. Milevsko tak vyhoví žádosti Sociálních služeb města Milevska, které nestačí pokrývat zájem o lůžka v domově pro seniory.