Zřídili novou funkci správce rozpočtu
Milevsko – Na milevském městském úřadě nastávají organizační změny. Vznikl tu nový odbor kancelář úřadu, který řídí tajemnice Vladimíra Štorková. Podle jejích slov vytvoření odboru nemá vliv na změnu počtu úředníků. „Do tohoto odboru byli zařazeni zaměstnanci, jejichž činnost není specifikovaná žádným ze specializovaných odborů," vysvětlila s tím, že jde o informatiky, asistentky či personalistu.
Co naopak na rozšíření počtu úředníků vliv mít bude, je nová pozice správce rozpočtu na finančním odboru. Tu v Milevsku zřizují od 1. prosince a od té doby může být vyhlášeno výběrové řízení. „Není možné na každém odboru zajistit to, aby tam seděl člověk, který bude kontrolovat všechny doklady, které každým odborem procházejí," podotkla tajemnice. Nový pracovník tak bude sloužit pro celý úřad a bude mít částečně na starosti i vymáhání pohledávek či mzdovou agendu. 
  I starosta Ivan Radosta plánuje na úřadě novinky. „Chystáme dílčí změny, které mají vést k tomu, aby úřad byl pro lidi ještě komfortnější než doposud," poznamenal Ivan Radosta. Po změně bude na milevském úřadě pracovat 77 lidí a dva uvolnění zastupitelé – starosta a místostarosta. 

Výměna výloh se odsouvá na jaro 
Milevsko – Výlohy obchodů v bytovém domě Růžek v centru města se letos výměny, ač byla plánovaná, nedočkají. Na vině je nezájem firem ve výběrovém řízení. Vedení města a jeho architektka Simova Vondráčková preferovaly hliníkové provedení před plastovými. Nabídku ale na tuto poptávku poslala jen jedna firma. „Výběrové řízení tedy zopakujeme," konstatoval starosta Ivan Radosta a dodal, že nebude probíhat formou elektronické aukce. Výměna výkladů by se měla uskutečnit od března do května příštího roku a bude spočívat v odstranění současných železných výkladů a v montáži nových. Výlohy s průhlednými tabulemi budou mít podle požadavku jednotnou barvu.

Úklid opět svěří firmě
Milevsko – Zřízení vlastní úklidové čety, která by zajišťovala úklid radnice, úřadů či budovy spořitelny, vedení města kvůli finanční náročnosti zamítlo. Radní nyní vyhlásili nové výběrové řízení na firmu, která bude úklid zajišťovat. Jde o období na roky 2017 a 2018. V minulosti úklid měly úklid na starosti Služby města Milevska, byť to nebyla jejich hlavní náplň práce. Od loňského dubna úklid zajišťuje nová firma, které na konci roku končí smlouva.