BERNARTICE
Knihovna městyse Bernartice pořádá ve čtvrtek od 18 hodin v přísálí sokolovny poznávací přednášku nazvanou Keňa a Tanzánie. Pavel Kašpar a Jan Markvart budou vyprávět s promítáním o zážitcích z výpravy na nejkrásnější a nejvyšší vrcholy Afriky – Mount Kenyu a Kilimanjaro, národní parky Seregreti nabo Ngorongoro, setkání s masajskými pastevci. Cestu zakončí povídáním o ostrově Zanzibar.

V sobotu se pak v Bernarticích uskuteční dětský karneval. Začátek je ve 14 hodin a pro děti je připraveno mnoho her, soutěží a zábavy.

ZBELÍTOV
Sál kulturního domu ve Zbelítově bude od páteční 17. hodiny patřit setkání seniorů a oslavě MDŽ. Vystoupí známé duo Piňakoláda.

PŘEŠTĚNICE
Hasiči z Přeštěnice jsou pořadateli sobotního plesu, který se koná v místním kulturním domě. K tanci a poslechu bude hrát kapela Doubravanka. Připravena je i soutěž o ceny.

BOROVANY
Na sobotu nachystala obec jarní setkání obyvatel. Začíná v 17 hodin a příchozí se mohou těšit na pásmo První světová válka slovem a písní v podání Josefa Kalbáče, který bude vyprávět a zpívat za doprovodu harmoniky a saxofonu.

KOVÁŘOV
Neděle bude v Kovářově patřit dětem. V kulturním domě se uskuteční pohádkový karneval. Program nabízí soutěže s pohádkovými postavami, bloky písniček a odměny pro děti. Vstupné je dobrovolné. Akce začíná v 15 hodin.

BRANICE
V kulturním domě v Branicích se bude v sobotu tančit. Koná se tu sousedský ples se skupinou Milenium.

KUČEŘ
Divadelní soubor SDH Božejovice uvede v sobotu od 19.30 hodin v pohostinství u Márů frašku Antonína Lokaye nazvanou Kandidáti ženitby aneb nevěsty od 500 do 50 000.

HREJKOVICE
V sobotu bude v Hrejkovicích veselo. Český svaž žen pořádá v kulturním domě maškarní ples.

ZÁHOŘÍ
Tradiční posezení s hudbou a občerstvením při příležitosti Mezinárodního dne žen se uskuteční v pátek od 17 hodin v zasedací místnosti Obecního úřadu Záhoří. K tanci i poslechu zahraje pan Kašpárek.

ZÁBOŘÍ
První sraz motorkářů pořádají tento víkend v Záboří u Protivína. Uskuteční se v sobotu od 13 hodin. Program zahájí malá vyjížďka po okolí, pak bude následovat opékání špekáčků a v podvečer posezení v místní hasičárně. Pořadatelem je SDH Záboří.

HEŘMAŇ
V sobotu se v Heřmani uskuteční hasičský ples. Začátek bude ve 20 hodin a zahraje Přímý přenos.

SKÁLY
SK Skály, SDH Skály a obec připravují odpolední posezení ke dni žen. Bude se konat v sobotu od 16 hodin ve Skalské hospůdce.

RAŽICE
Oslavu MDŽ chystají v Ražicích na pátek. Začne v 19 hodin v Obecním sále. Občerstvení bude zajištěno a k tanci a poslechu zahraje kapela Přímý přenos.

SVUČICE
V sobotu pořádá kulturní komise Obecního úřadu Mišovice v kulturním domě ve Svučicích oslavu MDŽ. Začátek je ve 14 hodin. Všechny přítomné ženy pobaví s připraveným programem místní děti, hudební vystoupení Taťány Fousové a písecký taneční soubor.

OSTROVEC
V sobotu pořádají dobrovolní hasiči v Ostrovci v kulturním domě tradiční hasičský ples. Začátek je ve 20 hodin K tanci i poslechu zahraje kapela Hogo Fogo.

OSLOV
Obecní úřad v Oslově připravil na sobotu ženám k mezinárodnímu svátku dárek v podobě divadelního představení Tajemný hrad v Karpatech v podání Prácheňské scény, které začne v 19 hodin v restauraci u Hrachů. Vstupné je dobrovolné.