Akce kulový blesk by se dal podle Hany Netolické z Kameniček u Hlinska nazvat nápad její písecké kamarádky Zdeňky Králové, která se jí zeptala, jestli nemá nějaké kabelky, které by chtěla věnovat na dobrou věc. Tak se stalo, že přijela ze 160 kilometrů vzdáleného místa navštívit svou kamarádku i s kabelkami do Kabelkového veletrhu Deníku.

Do písecké redakce přinesla každá čtyři kabelky a dcera Zdeňky Králové Svatava Doubková do něj věnovala vlastnoručně vyrobený náhrdelník a dvoje náušnice. „Jednu kabelku jsme darovali cestou jedné starší paní, která se nad nimi rozplývala a z darované kabelky měla velkou radost,“ podělila se o zážitek Svatava Doubková.

Výtěžek letošního 4. ročníku kabelkového veletrhu Deníku je určený talentovaným dětem Jihočeského kraje, kterým mnohdy jejich zdravotní handicap nebo sociální zázemí neumožňuje další rozvoj talentu. Kromě kabelek můžete nosit také dětské knihy a bižuterii.

Ve středu 6. září všechno prodáme v IGY Centru České Budějovice. Výtěžek pak rozdělíme prostřednictvím Městské charity České Budějovice.

Pokud byste rádi vytvořili sběrné místo nebo pro nás máte kabelky, dětské knihy či bižuterii a nemáte je k nám jak dopravit, napište na lucie.kotrbova@denik.cz.