Město udělilo výjimku. Investorům Marku a Josefu Masopustovým poskytne dodatečně příspěvek na tzv. stavbu obecného zájmu. Konkrétně jde o peníze na dokončené byty v Reichnerově ulici a v lokalitě naproti ulici Na Cukavě. Rozhodnutí zastupitelů o poskytnutí příspěvku bylo jednomyslné.

Místostarosta Martin Třeštík vysvětlil, že investoři dostanou 15 tisíc korun na jednu bytovou jednotku. Celkově jde o deset bytů. „Je jasné, že vzhledem k investičním nákladům je příspěvek symbolický, nicméně si myslíme, že alespoň určitým způsobem bychom měli snahu o rozvoj lokality podpořit," řekl Martin Třeštík (ČSSD).

Investoři nedostanou peníze na všechny byty, které v lokalitách plánují, ale jen na ty zkolaudované.

Zastupitel Václav Pavlečka (Jihočeši 2012) se zajímal o to, kolik by mohli žadatelé maximálně získat. Martin Třeštík vysvětlil, že město může darovat až 50 tisíc korun na jednu bytovou jednotku. „Kdyby žádost byla podána včas, formálně správně a my jsme se rozhodli pro plnou výši podpory, bylo by to 40krát 50 tisíc korun," reagoval místostarosta na to, že v Reichnerově ulici investor počítá se čtyřmi desítkami bytů.

Marek Masopust žádal o příspěvek v plné výši. „Neboť jsem lokalitu zainvestoval bez pomoci města," napsal.

Zastupitel Zdeněk Herout (ODS) měl jinou otázku: „Až budou dokončené další byty, zase dostanou 15 tisíc korun? Může to tak být, nebo se z toho stane pravidlo?" ptal se.

Starosta Ivan Radosta (Jihočeši 2012) reagoval, že částka není nároková. „Jsme povinni uvažovat o rozhodnutí," podotkl.
Radní Miroslav Doubek (Svobodní) podporu jen dokončených bytů považoval za správnou. Je podle něj ve prospěch věci i rozpočtu města.
Například Bohuslav Beneš (KSČM) se přimlouval za to příspěvek poskytnout. „Před dvaceti lety tento příspěvek poskytoval stát a byl podstatně štědřejší. Škoda, že to časem zaniklo," poznamenal.

Podle starosty chce město investory podporovat, ale rozhodující jsou peníze.

Město Milevsko přijalo zásady v roce 2009. Směrnice předpokládá, že investoři žádost o příspěvek na tzv. stavbu obecného zájmu a veřejné zeleně podají v době, než práce zahájí.

Investor Marek Masopust v lokalitě vybudoval například inženýrské sítě, komunikaci či chodníky. 

Co jsou stavby obecného zájmu
de o inženýrské sítě, které jsou v majetku města (vodovod, kanalizace, osvětlení, místní komunikace, chodník), či veřejnou zeleň.
Výše příspěvku je dle směrnice do 50 tisíc korun na jeden byt (na zainvestování pozemku pro jeden byt).
Zdroj: MÚ Milevsko