Milevsku hrozí sestup v baráži, Písečtí odvracejí finanční krach. Problémy s penězi jsou však také v Milevsku.

Písecký IHC zřejmě dohraje letošní sezonu v první lize.Tím ale dobré zprávy pro písecký hokej končí. Tým míří do baráže, kde bude bojovat o udržení první ligy. I když se to hokejistům podaří, budoucnost je nejistá. „Neradi bychom skončili jako v Táboře, kde zůstal dluh deseti milionů korun a mládežnický hokej v podstatě skončil. Po sezoně se rozhodneme na základě toho, kolik budeme mít peněz, jak dál.  V nejhorším bychom hráli krajské soutěže," řekl generální manažer IHC Písek Jiří Černý.

Milevským hokejistům hrozí, že v době, kdy by měli nastoupit do baráže o udržení v první lize, nebudou mít na vlastním stadionu led. Utkání navíc totiž přijdou na zhruba sto tisíc korun. Led klubu platí město a v minulosti už se stalo, že musel tým hrát baráž mimo Milevsko. Tomu se chtějí Milevští tentokrát vyhnout. „V pondělí se bude konat schůzka prezidenta klubu s městem, kde by se měli dohodnout na financování ledu, třeba půl na půl," uvedl včera trenér hokejistů  Bedřich Rybák.

Písečtí hokejisté mají slíbenou půjčku 2,4 milionu korun od města. Musí ale podepsat dodatek ke smlouvě k pronájmu stadionu. O situaci ve čtvrtek jednala členská schůze občanského sdružení IHC Písek. „Informovali jsme členy o situaci. Výbor klubu je srozuměn s tím, že dodatek podepíše, i když s ním úplně nesouhlasí. Rozhodně ale nechceme městu komplikovat situaci," doplnil včera Jiří Černý. Město potřebuje dodatek, aby nepřišlo o dotaci 22 milionů korun. 

Písecký IHC letos vyhrál 8 z 48 zápasů, na předposlední místo ztrácí pět bodů.
HC Milevsko 2010 vyhrálo 7 z 31 utkání a ztrácí 6 bodů na předposlední místo. 

MAREK PRÁŠIL, KLÁRA ČERNÁ