Zastupitelé na středečním zasedání dostávají návrh na další odpis pohledávky, a to v hodnotě 89 tisíc korun.

Místostarosta Martin Třeštík vysvětlil, že dvacítkou položek, které jsou propojené s konkrétními lidmi, se budou zabývat jednotlivě. Jednu už prověřili a tu nyní předkládají zastupitelům. „Dohledáním v dokladech se nám podařilo doložit, že pohledávka neexistuje a dávno měla být vyřazena. Navrhujeme zastupitelstvu ji odepsat," upřesnil Martin Třeštík a doplnil, že je cílem problém letos vyřešit, aby do dalšího roku šlo město se správným stavem účetnictví.

Starosta Ivan Radosta případ konkretizoval. „Pohledávka nikdy neexistovala. Dotyčný nemá žádný dluh. Zaplatil nájem a dluh najednou, ale špatně se to zaúčtovalo. Celá částka se dala na platbu za byt a pohledávka zůstala," upozornil Ivan Radosta.


Účetnictví za byty bylo plné nesmyslů. Zastupitelé to loni při odpisu položek za 1,5 milionu korun označili za „bordel, binec a nepořádek". Nebyly spojeny se žádným jménem, šlo vlastně jen o nahodilé zápisy a záznamy. V evidenci se třeba objevil dluh za nájem 798 tisíc korun nebo za společnou televizní anténu 241 tisíc korun.
Podobné případy už by se v Milevsku stávat neměly. V roce 2009 město přešlo na nový systém, který platby přesně zaznamenává. 

Co budou řešit
 - schválení závěrečného účtu města za rok 2014
- prodej bytu na Tyršově náměstí
- odkoupení pozemků pro stavbu garáží v Kostelecké ulici
- nákup spoluvlastnických podílů v lokalitě Dukelská do vlastnictví města Milevska ⋌Kompletní program je na webu města