Je to tam jako na vidrholci. Nemáme se kde schovat před deštěm  nebo při sněžení," říká Pavel Bočan ze Sepekova o autobusové zastávce u silnice I/19.  Bočan, který blízko bydlí, tu usiluje 
o vybudování kryté zastávky. „V dnešní době by měly být standardem," konstatuje.

Pozemek u velkoobchodu nápojů, kde by Pavel Bočan rád krytou zastávku viděl,  podle všeho patří Ředitelství silnic a dálnic ČR. Ředitel českobudějovické pobočky Josef Pešl obecně vysvětlil, že   mohou poskytnout pozemek, který nepotřebují. Iniciativa ale je v první řadě na obci. „Ta si najme projektanta, který s námi bude konzultovat, jak to bude vypadat, a domluvíme se na umístění," řekl Josef Pešl z českobudějovického ŘSD. Dodal, že možností je pozemek prodat nebo i pronajmout.

Sepekovský starosta Josef Himl se myšlence zřízení kryté zastávky nebrání, ale upozorňuje na dopravní složitost místa, které se nachází v zatáčce. „Budeme jednat s dopravní policií, ta má rozhodující slovo, zda tam zastávku lze umístit," uvedl sepekovský starosta s tím, že zatím přípravu projektu neplánují.

Podle Kamily Čuřínové Ingrišové, mluvčí písecké policie, je vždy třeba řešit zastávku k celkové dopravní situaci. „V místě by mohl být problém s rozhledy či pohybem vozidel zásobování," upozornila mluvčí. Dodala, že se konkrétněji nemůže vyjádřit, protože  nemá k dispozici potřebné podklady.

Silnice I/19, u které by zastávka stála, je frekventovaná a spojuje například Milevsko s Táborem.