Česko zpívá koledy s Deníkem se letos uskuteční 13. prosince. Připojit se k nám může úplně každý. Přihlaste se přímo na odkazu Česko zpívá koledy nebo se nám ozvěte na mail lucie.kotrbova@denik.cz a od nás získáte potřebné informace k uspořádání Česko zpívá koledy ve vaší obci či zařízení. Zároveň rozsvítíme hvězdu na mapě republiky, která upozorní, že i u vás se bude zpívat.

Ulice v Písku.
Ulice se jmenují podle osobností i dle směru, kam vedou

U nyní je jisté, že se Česko zpívá koledy na Písecku uskuteční na mnoha místech. Zpívat budeme jako tradičně na nádvoří Sladovny v Písku, v amfiteátru domu kultury v Milevsku, na nádvoří Kaplanky v Protivíně nebo na náměstí u stromečku v Mirovicích. Připojí se k nám také obce Nemějice, kde se bude zpívat na návsi před kapličkou, Dobev, kde koledy rozezní kostel sv. Brikcí, Heřmaň či Probulov. Nově se zapojí Bernartice, kde se bude zpívat před pekařstvím U Malých na náměstí.

Adventní trhy v Písku.
Písek bude plný unikátních betlémů

K akci Česko zpívá koledy se připojí také řada institucí a zařízení. Zpívat budou klienti Domova pro seniory Světlo v Drhovli i v Písku, Alzheimercentra Prácheň v Písku, Pomněnky v Protivíně, pečovatelských domů Sociálních služeb města Milevska a také děti z Dětského domova ve Zvíkovském Podhradí.

A co budeme letos zpívat? Bude to celkem sedm písní - pět koled a dvě vánoční písně, které jsou stejně jako v předchozích letech dobrovolné.

1. Nesem vám noviny
2. Půjdem spolu do Betléma
3. Narodil se Kristus Pán
4. Štěstí, zdraví, pokoj svatý
5. Pásli ovce Valaši
6. Rolničky, rolničky (dobrovolné)
7. Vánoce, Vánoce přicházejí (dobrovolné)