Servírovali je samotní Kajmani, členové literárního Klubu autorů Jižního Města v Praze. Marcela Matějková, blogerka z Neviditelného psa, předložila hostům svoji Potopu světa.

Alena Vaníčková, mimochodem majitelka Musea kočky na zámku Lnáře, servírovala Žárlivost. Igor Tausinger, hudební režisér ČRo Vltava, nám pěkně naporcoval skupinu otázek Po kom to dítě vlastně je?

Jako třešničku na dort přidala paní Tausingerová, sestra pana Tausingera, stať o kočičím chování, když jde o kocoura. Sice se mluvilo o kočkách, ale myslelo se v lidských parametrech.

Vtipné scénické čtení v režii Igora Tausingera bylo prokládáno hrou na pianino jím samotným. Člověk drobný vzrůstem, ale veliký svým nadáním. Klaun každým coulem, když s vavřínem na lebi a omotán sepraným prostěradlem předstoupil před lid obecný v roli Caesara. Anebo vystoupil na stůl kryt modrým deštníkem, aby skrze Noa, na jehož Arše se odehrává nám tak blízký hašteřivý život, zosobnil vůli Boha Otce pod modrými nebesy.

A když Igor sedl za pianino, hrál Ježka, respektive Ježkovy skladby, jako Bůh. S nohama na zemi nás rozesmál svými zodiakálními slovními hříčkami.
Na závěr jsme my, Jihočeši, našim hostům zapěli dvě lidové písničky.

Zatímco se asi dvaadvacet hostů vespolek báječně bavilo, pan Vaníček a spisovatel Slávek Matějka se na chodbě střídali v hlídání psích miláčků.
Příjemný večer jsme s aktéry programu zakončili u dobrého zeleného čaje a výtečné maminčiny bábovky u mě doma, kde bude po srpnovém Čaji o páté hostem i spisovatelka Hana Marie Kornerová.

Lenka Vlková, knihovnice MěK Mirovice