Slavnost Dotkni se Písku, která se koná ve dnech 12. až 14. června, bude pro obyvatele a návštěvníky města příležitostí sledovat velké množství kulturních a sportovních akcí. Zároveň však lidé musí počítat s dočasným záborem veřejných prostranství a následně s omezením dopravy a parkování.

Historické centrum včetně Fügnerova náměstí se uzavře již ve středu 10. června v 19 hodin. „Zřejmě se to mnohým lidem bude zdát brzy vzhledem k tomu, že slavnost začíná v pátek. Ale již ve středu večer začneme navážet a od čtvrtečního rána budeme stavět pódia na náměstích, připravovat ozvučení, prostor pro historický program a umístění stánků," vysvětlil Karel Průcha, vedoucí produkce pořádajícího Centra kultury Písek (CKP).

Dopravní režim pro obchody a restaurace je řešen zvlášť a neměl by nijak ohrozit zásobování.

Zájemci o vstupenky si je mohou koupit v předprodeji na dva dny za 150 korun, na místě na dva dny za 200 korun. Pouze na místě se budou prodávat jednodenní vstupenky za 150 korun. „Děti do 140 centimetrů výšky mají vstup zdarma a stejně tak senioři nad 70 let," informovala Iveta Hodoušová, hlavní dramaturgyně CKP a dodala: „U vchodových bran bude vstupenka nahrazena identifikační páskou. Tuto pásku, ovšem odlišné barvy, obdrží též neplatící senioři."

Na páteční a sobotní program v letním kině bude vybíráno zvláštní vstupné.

Omezení dopravy
Ve středu 10. června v 19 hodin se uzavřou: Velké, Alšovo a Havlíčkovo náměstí a ulice Heydukova, Jungmannova, Smetanova, Ningrova, Karlova a Fügnerovo náměstí. Zábor veřejných prostranství včetně zákazu parkování bude platit do neděle 14. června do 15 hodin.