Vítá to i zastupitel Stanislav Sedláček. „Jsem pro. Když uděláme jen jednu vrstvu, po které se bude rok nebo dva jezdit, natahá se tam hodně nepořádku. Pak se povrch musí umýt, nastříkat penetrace a to by firma mohla účtovat jako vicepráce," řekl Stanislav Sedláček.  „A navíc se už asfalt nikdy pořádně nespojí," dodal zastupitel.

S plánem dát finální povrch přišla firma, která U Borku pracuje. Sepekov by to nemělo stát peníze navíc. „Nejde o navýšení ceny, ale o přesun peněz z příštího roku do letošního," vysvětlil zastupitelům starosta  Josef Himl.

U Borku je většina ze šestnácti parcel prodaných. Jeden domek už je zkolaudovaný, druhý obydlený a tři rozestavěné. Podle slov zastupitelky a pracovnice úřadu Pavlíny Bambuškarové se U Borku brzy bude stavět jeden dům a pak dlouho žádný. „Ostatní řekli, že v nejbližší době stavět nebudou," řekla Pavlína Bambuškarová.

Radní Martin Pokorný navrhoval, aby městys využil firmy, která U Borku pracuje, a nechal opravit nejhorší výtluky u vlakového nádraží. „Bylo by dobré s našimi pracovníky něco připravit a opravu spláchnout největších děr najednou," řekl Martin Pokorný.

„Tam to chce celý nový koberec," reagoval Stanislav Sedláček, který připomněl, že v lokalitě jsou nutné zásahy i na vodovodním řadu, který je příliš mělko. „Letos tam byly dvě poruchy, a to nemrzlo," podotkl Stanislav Sedláček.

Práce na vybudování silnice a chodníku U Borku by měly stát 3,62 milionu korun bez daně.

Zastupitelé souhlasili s tím, že městys v letošním roce stavbu dokončí.