„Častý argument byl ten, že křižovatka u restaurace Zámeček je v tuto chvíli velmi frekventovaná a přetížená, Dost často tam byla kritická situace," vysvětlil místostarosta Martin Třeštík.

Dopravní komise zaznamenala na jednosměrku v Blechově ulici kladné i záporné ohlasy. Pozitivní byly od obyvatel právě z Blechovy ulice, opačné zase z ulic J. A. Komenského a především z Kpt. Nálepky, která je s Blechovou ulicí souběžná. A kvůli jednosměrce tu pochopitelně projíždí více vozidel. To dokládá i červnové měření města, které vždy trvalo dvě hodiny.

„Výsledek dopadl jasně. Za dvě hodiny vjelo do ulice Kpt. Nálepky 304 vozidel a do Blechovy 77. Druhý den to bylo 203 a 69," porovnal starosta Zdeněk Herout a dodal, že měření bude opakovat, až se Blechova vrátí k obousměrnému provozu.

Obyvatel Blechovy ulice Jiří Brousil, který tu žije 72 let, byl včera ze zprávy o znovuobnovení obousměrného provozu rozčarován. „To je strašné. Všichni z ulice jsme z toho zklamáni. Je to velice špatné rozhodnutí. Na co jsme tedy podepisovali petici? Pod ní se podepsali všichni obyvatelé ulice, aby tu jednosměrka zůstala," vysvětlil Jiří Brousil.

Lidé z ulice poukazovali na to, že díky jednosměrce je zde klidný průjezd či  jednoduchá údržba vozovky v zimním provozu.

Zachování jednosměrky také doporučovala dopravní komise v čele s předsedou Lubomírem Šrámkem. „Za sebe i za dopravní komisi musím říci, že mě rozhodnutí překvapilo. Podle ohlasů a průzkumu byl s jednosměrkou  souhlas a osvědčila se. Překvapuje mě, že rada rozhodla jinak," konstatoval včera Lubomír Šrámek. Podle něj je to škoda i z hlediska zimní údržby, která byla díky jednosměrce jednodušší.

Blechova ulice se stala jednosměrnou loni, když se opravoval most v ulici Čs. legií a vedla tudy objízdná trasa. Po skončení uzavírky tu jednosměrný provoz prodloužili, a to do konce června letošního roku.