Písečtí kriminalisté, kteří se specializují na hospodářskou trestnou činnost, zahájili hned několik trestních stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu úvěrový podvod.

„Jednou z obviněných je žena (1964) z Písku, která měla v několika posledních letech uzavřít nejméně jedenáct úvěrových smluv u různých nebankovních společností, kde uváděla nepravdivé údaje o své finanční situaci a závazcích. Celkem si měla půjčit více než 900 tisíc korun," říká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Obdobně se měla chovat i další žena (1944) z Písku. "V žádostech o úvěry měla uvádět nepravdivé údaje, na základě kterých jí bylo společnostmi poskytnuto bezmála půl milionu korun."

Policejní hlídka.
Řidič má problém, usedl za volant i přes zákaz

Třetím případem je muž se ženou z Miroticka, kteří si opět chtěli půjčovat a pro získání úvěrů měli poskytovat společnostem zkreslené údaje. "V této kauze jde o částku 617 tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Dlužníci se dostali do problémů se splácením a okolnostmi získání úvěrů se začali zabývat policisté. Kriminalisté případy dále vyšetřují.