Tento týden táborští policisté rozsáhlou razií úspěšně završili zhruba půlroční práci, kdy na Táborsku sledovali skupinu dealerů pervitinu. Beranidli si rozráželi dveře vytypovaných bytů v době, kdy většina lidí spí.  Z nich si odvedli pět mužů a jednu ženu ve věku od 23 do 32 let.  "Jeden z mužů byl dokonce ozbrojený, takže revolverem mířil na policisty," přiblížil mluvčí jihočeských policistů Miroslav Doubek okamžiky zásahu, který lokalizoval na okraj Táborska ve směru na Písek.  

Dealeři prodali zboží  za milion korun, část zisku ještě nestačili utratit a už to ani nestihnou.  Již ho mají v "nedobytné" úschovně, stejně jako zajištěná auta, vše v hodnotě kolem půl milionu korun. Domovní prohlídky potvrdily, že uvedení dealeři distribuovali pervitin nejen uživatelům z Táborska, ale i v jiných částek republiky, a to ve značném rozsahu. 

Všech šest zadržených dealerů kriminalisté obvinili z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Na všechny byl rovněž podán podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby. Pouze dva jsou stiháni na svobodě, ostatní už jsou ve vazbě. Jednomu z obviněných u soudu hrozí trest odnětí svobody na dobu až pěti let, ostatním až deset let za mřížemi, neboť jde o známé firmy.

Jak Miroslav Doubek potvrdil, ani tímto zátahem práce kriminalistů na likvidaci drogové sítě nekončí.  V tomto roce jde na Táborsku o nejvýznamnější zátah. Zatímco dříve policisté likvidovali především pěstírny marihuany, nyní se trh soustředí na pervitin. "Pěstírny se nám stěhují více do pohraničí a teď zhruba dva tři roky pozorujeme, že dealeři se zaměřují více na pervitin,  s nímž je obchod podstatně rychlejší než u marihuany. Tím, bohužel, uživatelé marihuany, přecházejí na pervitin, který se stává čím dál tím více finančně dostupnějším," dodal policejní mluvčí.