Stoupá zájem o Senior Pasy. Představují možnost, jak ušetřit v mnoha oblastech života a objevit nové a zajímavé způsoby trávení volného času. Projekt, jenž se zrodil před sedmi lety v Jihomoravském kraji, přináší ucelený a jednotný systém slev na výrobky a služby poskytovaný držitelům karet.

Ceny nižší o 5 až 50 % jsou dostupné pro každodenní potřeby, jako nákupy zboží a běžné služby, ale i pro sváteční chvíle při návštěvách divadel, galerií a dalších kulturních institucí, restaurací nebo při různých volnočasových aktivitách, zájezdech. Uplatní se i ve zdravotnictví, lázeňství, wellness, ubytování, vzdělávání, u dopravců nejen v Česku, ale i na Slovensku a v Dolních Rakousích. Ulehčit rodinnému rozpočtu a přitom se moci pustit do nových či oblíbených aktivit a koníčků mohou díky slevové kartě lidé od 55 let, kdy pro mnohé začínají nejlepší léta jejich života. V Jihočeském kraji je téměř 7000 držitelů Senior Pasu, na Českobudějovicku kolem 1800. Karta má neomezenou platnost a je zdarma. Na Českobudějovicku je zatím třicítka poskytovatelů slev, v kraji 94, ale v celé republice přes 2400.

Získat slevovou kartu Senior Pas je snadné. Stačí se přihlásit na internetových stránkách www.seniorpasy.cz nebo ve čtvrtky přijít do Senior Pointu v Riegrově ulici 51 či v pátky do Senior Pointu v Komunitním centru Máj. „S registrací každému rádi pomůžeme, případně ji uděláme i po telefonu,“ předesílá vedoucí Senior Pointu Eva Hejduková. Kartičku dostane zájemce do šesti týdnů buď poštou domů, pokud při registraci zvolil tuto možnost, nebo si ho po upozornění vyzvedne v Senior Pointu. „A poté zbývá vybrat si akci, kde je na základě pasu poskytovaná sleva, a vyrazit třeba s vnoučaty na výlety,“ vysvětluje Eva Hejduková. Pokud držitel karty zjistí, že nefunguje poskytovatel slibované slevy registrovaný na internetových stránkách, je dobré tuto skutečnost nahlásit Evě Hejdukové, která informaci předá centrále.

Kde se hodí seniorská kartička
Senior pasy v Českých Budějovicích. Ilustrační fotoZdroj: Deník / Jaroslav Sýbek- nákupy zboží a běžné
služby
- vstupy do galerií,
muzeí, na kulturní
akce
- cestování, ubytování
- zdravotnictví, lázeň-
ství, wellness
- doprava v ČR, na
Slovensku, v Dolních
Rakousích