Předchozí
3 z 6
Další

Před třemi lety jsme se rozhodli s mojí manželkou Blankou pořídit si kavárničku s naší kávou, domácími zákusky vlastní výroby a také posilovnu, která zprvu měla sloužit pro mne a mé přátele, kde jsme provozovali silové tréninky, výuku boxu a thaiboxu. Po náročné rekonstrukci, která trvala osm měsíců, jsme slavnostně otevřeli v srpnu 2017 kavárnu STRONG COFFEE ve Vodňanech na Náměstí Svobody. Lidé se nás často ptají proč STRONG. V angličtině znamená silný a je to spojení naší vynikající kávy s posilovnou.

Tomáš Veselý z Vodňan.Zdroj: Redakce

Již 45 let se věnuji sportu. Jako každý kluk jsem začal fotbalem, pak přišlo judo a vrcholově sedm let box, ale v průběhu času mě neustále bavily činky, kterým jsem propadl na celý život. V benchpressu jsem ve třech různých asociacích získal pět titulů mistra světa a Evropy. Po skončení své kariéry – samozřejmě i ze zdravotních potíží, které to přineslo - vždyť jsem nadzvedal bez přehánění tisíce tun železa, které si vzaly svoji daň. Tak jsem si stanovil další cíl – předat své zkušenosti lidem. Trénuji dnes několik desítek lidí v osobních trénincích a jsem šťastný, že se mohu věnovat práci, kterou celý život mám rád.

Tomáš Veselý z Vodňan.Zdroj: Redakce

Co je nutné k podnikání? Za prvé je nutné mít prostory a vybavení. Dnes to není levná záležitost. Za druhé každý, kdo chce sportovat a trénovat u mě, si to musí nejdříve srovnat v hlavě a dát tomu vůli a srdíčko. To se daří mě i mým svěřencům, kterých si za to moc vážím a děkuji. Věnuji se lidem, kteří chtějí sportovat, věnovat se svému tělu a zdravému životnímu stylu. Rád každému, kdo má zájem, pomohu, a pokud mé znalosti nestačí, poradím, kde nabrat další zkušenosti.

Tomáš Veselý z Vodňan.Zdroj: Redakce

V mé posilovně je široká škála cvičenců od dětí, které cvičím samostatně, až po šedesátníky, což je skvělá zpráva. Samozřejmě je i spousta hlavně mladých lidí, kteří se flákají po ulicích a nebo koukají celé dny do mobilů. Ty chci nalákat a motivovat třeba právě akcí, kterou jsem pořádal v naší kavárně, SILÁK VODŇAN, která měla velký úspěch. Co se týká mé osoby, trénuji 4 až 5x v týdně. Musím, jinak bych se rozpadl, léta dřiny na mém těle zanechaly nedozírné následky, které se snažím tímto zmírnit. Činky jsem ale úplně neopustil, jen jsem snížil váhy. Jak jsem už řekl, je to láska na celý život.

Tomáš Veselý z Vodňan.Zdroj: Redakce

Svoji kariéru jsem chtěl uzavřít v roce 2012 v USA v Las Vegas, ale ze zdravotních důvodů jsem se nezúčastnil. Proto se tak stalo v roce 2013 v Německu, kde jsem získal poslední svůj titul mistra světa. Díky náhodě jsem poznal svého velkého kamaráda Vaška Majera, který mě začal trénovat thajský box, a tím jsem změnil veškeré dosavadní cvičení s velkými váhami. Tři roky jsme spolu 5x týdně 2 hodiny denně neuvěřitelně makali, dodnes nechápu, že jsem to ve svém věku vydržel. Letos mi bude 53 let. Mým cílem bylo jako nejstarší bojovník vstoupit do klece MMA, což se nakonec nepovedlo (manželka mi to rozmluvila). V dnešní době trénuji ve svém vlastním stylu nejen sebe, ale hlavně své svěřence, který jsem nazval Fight-cross-fitness. Toto cvičení v této kombinaci není u nás obvyklé, ale musím říci, že má úspěch a veliký účinek na tělo.

Tomáš Veselý z Vodňan.Zdroj: Redakce

Kromě jiných ocenění si ale vážím i jednoho, které patří mezi velmi vzácné. V roce 2009 jsem byl vyhlášen Nejlepším sportovcem Strakonicka za rok 2008. To jsem tehdy fakt nečekal a je to pro mne obrovské překvapení i po těch 10 letech.

Tomáš Veselý z Vodňan.Zdroj: Redakce