VYBERTE SI REGION

Dokažme, že poctivé řemeslo stále žije

Motto - „Je lepší vládnout v pekle než sloužit v nebi.“ Inspirujte se příběhem fachmana a pošlete nám svůj vlastní tip.

12.8.2011
SDÍLEJ:

Fachman Světoslav Karmazín.Foto: Miroslav Novák

Deset fachmanů Velkopopovický Kozel společně s Deníkem již našel a odměnil za jejich poctivou práci a řemeslný kumšt. Pomozte nám i vy najít poctivé řemeslníky z vašeho regionu a odměna vás nemine. Dnes vám přinášíme příběh fachmana Světoslava Karmazína, který již byl Kozlem oceněn.

Při vstupu do nejedné kladenské restaurace potěší oko návštěvníků zajímavé obrazy nakreslené přímo na fasádách stěn. Jejich autorem je čtyřicetiletý kladenský malíř Světoslav Karmazín.

Slávek, Světlo nebo Karmela, jak ho většina jeho známých přezdívá, je ve svém oboru skutečným fachmanem, který v největším středočeském městě a jeho okolí prakticky nemá konkurenci. Na stěny už vytvořil desítky nejrůznějších maleb.

Tip na Slávka zaslal jeho dlouholetý kamarád Martin Muzika.

„Maluji prakticky už od nepaměti,“ říká s úsměvem Světoslav Karmazín, jenž v minulosti absolvoval soukromou mistrovskou školu uměleckého designu.
Jeho prvním dílem byla výzdoba chodby jedné restaurace na kladenské pěší zóně. Obrázky se líbily a zakázek začalo postupně přibývat. A nejen v restauracích a barech, ale i v bytech a rodinných domech. „Nejkurióznější práce pak nedávno byla při výzdobě stěn pražského nevěstince,“ připomíná Slávek.

Už vytvořil obrazy s nejrůznějšími náměty. Maloval rytíře, kovboje, indiány, fotbalisty i hokejisty. „Často jsou to pak různé pivovarské motivy. Bohužel Kozla jsem ještě nemaloval, ale rád bych si ho na nějakém obrazu určitě vyzkoušel,“ nastínil malíř, jehož nyní čeká práce na výzdobě historického flašinetu.

Kladenského malíře jsme se zeptali na tajemství jeho úspěchu. Prozraďte nám, co podle vás děláte lépe než ostatní a kvůli čemu se Vaši zákazníci stále vracejí?
„Myslím si, že hlavním důvodem je, že se moje obrázky lidem prostě líbí,“ poznamenal Karmazín.

Na co se nejvíce těšíte po dni plném práce?
Na dobře vychlazené pivo. Na to, až si ho dám v restauraci, třeba v té, které se v Kladně říká U Kozlíků,“ svěřil se Světoslav Karmazín.

12.8.2011
SDÍLEJ:

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Listopadová vycházka milevského klubu seniorů s hůlkami. Foto: Archiv klubu

Milevští senioři nachodili nejvíc kilometrů a vyhráli

Na Hvížďalce  pracovali manželé Karel a Miroslava Pavelkovi celkem 29 let.

Restauraci známou z filmu kupuje obec

Pavel Englický se po osmnácti letech vrátil do Písku a myslí na postup

Písečtí prvoligoví basketbalisté získali do svého hráčského kádru výraznou posilu. Do mateřského klubu se po dlouhých osmnácti letech vrátil zkušený Pavel Englický.

Jak být v práci 40 hodin týdně a nezbláznit se

Pracujete často deset hodin denně a přesto stále nestíháte? Pak si potřebujete lépe naplánovat pracovní den a využívat čas efektivněji. Za 40 hodin týdně byste měli pohodlně zvládnout náplň práce, pokud ji děláte správně. Jak na to, radí experti na efektivitu práce.

Kam za kulturou na Písecku

Písek - Kulturní program.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies