Poprvé byl trenér píseckých házenkářek Vladislav Jordák pořádně vytočený v sobotu bezprostředně po skončení duelu interligy mezi domácím Pískem a Olomoucí. Podruhé pak o dva dny později, když jsme ho poprosili, jestli by se o své dojmy podělil se čtenáři Deníku.
„Už jsem byl docela v klidu. V Třeboni ještě pomáhám s tréninkem mladších žaček a musím přiznat, že jsem se jel v neděli zklidnit na jejich turnaj do Jindřichova Hradce. Teď už jsem ale zase naštvaný, když si musím zápas s Olomoucí připomínat," říká kouč Jordák a na jeho tónu je opravdu znát, že už by se nejraději k sobotnímu zápasu nevracel. Písecké házenkářky prohrály 22:31 a trenér byl poprvé od loňského srpna, kdy převzal tým, skutečně zklamaný.
„Neočekával jsem zázraky, protože naše prosincová příprava měla k ideálu opravdu daleko. Prohra opravdu nebolí tolik, jako přístup k zápasu. Chyby se u mladých hráček dají odpustit, bojovnost a zápal do hry ale chybět nesmí. My jsme ale tentokrát do hry nedali ani to srdíčko, a to se stalo vůbec poprvé, co jsem tady," nemůže stále vydýchat Vladislav Jordák.
Olomouc vedla už v poločase o deset gólů a ve druhém poločase Zora svůj náskok ještě navýšila na patnáct branek.
Hanačky dohrály utkání v klidu a trenér Bělka si mohl dokonce vyzkoušet hru bez brankářky. „Rozhodně nešlo z naší strany o zesměšňování soupeře. Na mistrovství Evropy byla tato varianta běžně k vidění. V určitých fázích zápasů se využívá a my jsme si ji tady chtěli vyzkoušet," vysvětluje neobvyklý tah za rozhodnutého stavu trenér Olomouce Jan Bělka.
Opuštěnou olomouckou svatyni dokázala dvakrát trefit přes celé hřiště písecká brankářka Neubergová, domácím už to ale pomohlo jen ke zmírnění porážky.
Příští domácí zápas sehrají Písečanky 28. ledna, kdy přijede Slavia.