V Bulharsku se konalo  mistrovství světa čtyřher a týmů v racketlonu.
„Na tuto akci jsme se připravovali prakticky už od loňského šampionátu v singlech," říká Jihočeška Zuzana Kubáňová, která vytvořila rakousko-český pár s Christophem Krennem. „Oba jsme toužili po titulu, který nám ve sbírce ještě chyběl."

V prvním kole se Krenn s Kubáňovou střetli s rakouským duem Weigl-Fastenbauerová. „Zápas jsme  zvládli bez tenisu," naznačuje Zuzana Kubáňová, že výhra byla poměrně hladká. Racketlon je čtyřboj ve sportech s raketou – stolní tenis, badminton, squash a tenis.

V dalším kole se objevil další česko-rakouský pár. „Odehrával se manželský boj o postup do semifinále," usmívá se Jihočeška při rekapitulaci zápasu s dvojicí Kubáň-Seitzová. „Byla to skutečná perlička, společně s manželem, přestože jsme byli protivníci, jsme si ho pořádně užívali." V soutěži MS nakonec zvítězil favorizovaný pár.

V semifinále Krenn s Kubáňovou narazili na maďarský pár Tróznai-Nandóriová. Role favoritů byla naštěstí naplněna i tentokrát. „Opět jsme nepotřebovali vzít do ruky tenisovou raketu."
Boj o titul mistra světa byl vyvrcholením turnaje. „Soupeřem nám byli  Ratzer – Zeoliová, byl to opravdu tvrdý oříšek." Dán je vicemistrem světa z loňského roku a německá racketlonistka Zeoliová si stejnou pozici vybojovala v ženách. „Před třemi týdny jsme s nimi v Curychu sice odehráli vítězný zápas, ale dobře jsme věděli, že na mistrovství světa může být všechno jinak," popisuje Zuzana Kubáňová maximální soustředění, se kterým do finále vstupovala.  V posledním vzájemném střetnutí Ratzer-Zeoliová prohráli stolní tenis 6:21. „V Sofii se jim ale podařilo otočit ze skóre 14:20 na důležitých 22:20."

Podle odborníků je Ratzer  nejlepším badmintonistou na světovém racketlonovém okruhu. „Spíš jsme řešili, kolik je možné si proti němu a Zeoliové uhrát bodů."
Taktiku zvolil rakousko-český pár lepší než ve Švýcarsku, ale nestačilo to. „Uhráli jsme méně bodů." Squash zvládla Jihočeška podle očekávání. „Znovu ale úřadovala bojovnost Dána, který v závěru setu prohrával 7:19, přesto opět uhrál několik důležitých bodů a odcházel s výsledkem 12:21."

Karty před tenisovým zápasem byly rozdány dost jednoznačně. Kubáňová s Krennem museli vyhrát, přitom soupeři stačilo na vítězství osmnáct bodů. „Zápas opět  lépe rozehráli Zuzana s Chrisem, vedli už 17:10, ale přišla jedna zkažená smeč a náhle se stav změnil na 17:14."

Drama  se blížilo vrcholu.

„Boj o každý míček a hru nervů jsme  nakonec zvládli lépe, došli jsme si pro titul rozdílem dvou míčků 21:15."
Překvapení se narodilo v ženské čtyřhře. „Příliš jsem od ní nečekala, chtěla jsem si ji spíš užít, protože jsem věděla, že dost nervů budu mít v mixu. Najednou jsem ani nemrkla a byly jsme se Simonou Seitzovou ve finále," popisuje Zuzana Kubáňová cestu za dalším úspěchem.
Hrálo se tři hodiny po vítězném mixu, a tak Jihočeška ještě prožívala euforii. „Byla jsem šťastná, svým způsobem i unavená, ale nestihla jsem se nervovat na další finále a spíš jsem se stihla zkoncentrovat." Rakouskou spoluhráčkou byla Simone Seitzová. „Los nás  nešetřil."Hned v prvním kole hrály proti Zeoliové s badmintonistkou Nathali Paulové. „Slušně jsme se nabudily a naprosto nečekaně jsme smetly německý pár ještě před tenisovým zápasem."

Podobný osud čekal švédskou dvojici Anderssonová-Lindholmová.
Ve večerním finále nastoupila Jihočeška se svojí rakouskou kolegyní proti páru Nicole Eislerová –   Isabelle Tyrrellová. „Ani tady jsme nedaly soupeřkám příliš naději na vítězství, do tenisu jsme si šly pro pouhých sedm bodů, které jsme získaly."
Kubáňová se stala první ženou v historii, která získala tři světové tituly za sebou v jediném období.
„Racketlon je kouzelný, ale zároveň hodně náročný. Technicky, fyzicky i psychicky. Jde o každý bod. A že závěrečný tenis často nemá s tenisem mnoho společného? Jak by se vám hrálo, kdybyste věděli, že si nesmíte dovolit zkazit třeba ani sedm míčů, jinak prohrajete utkání? Moc si vážím toho, že všechny díly skládačky jsme ve čtyřhrách zvládli, že se nám to podařilo dotáhnout až do konce," hodnotí spokojená racketlonistka Zuzana Kubáňová a s úsměvem dodává: „Asi si budu muset obarvit vlasy, z těch zápasů mi určitě brzy zešediví."

Slova díků patří spoluhráčům. „Byli skvělí. Poděkování patří i manželovi, protože to je veliká opora. Musí toho spoustu vydržet v mých psychicky slabších momentech."

Zuzana  Kubáňová se vrátila ze Sofie spokojená, ale už myslí na další turnaj. „V listopadu je ve Švédsku mistrovství světa v singlech. Ráda bych tam obhájila loňské vítězství, ale to bude ještě těžká práce," říká česká racketlonistka, čtyřnásobná mistryně světa, která již ve své sbírce postrádá pouze týmový mistrovský titul.