Volejbalisté Českých Budějovic v posledním utkání  skupiny Ligy mistrů podali v domácím prostředí jednoznačně nejlepší výkon v letošní sezoně.
Bojovali, útočili, bránili. Hráli skvěle. Všichni.
Vítězstvím 3:1 nad Berlínem si zajistili postup do Poháru CEV!  „To je moc dobrá zpráva," přikyvoval ještě v noci po utkání spokojený prezident nejlepšího českého klubu Jan Diviš.
Trenér Jan Svoboda už dokonce vyhlížel možné soupeře pro čtvrtfinále. „Vypadá to na italskou Latinu, tureckou Ankaru nebo na ukrajinský Charkov," dumal nad tabulkami a středečními výsledky.
Variant je ve hře několik. Rozhodne los.
Třeba na Ukrajinu by se Jihočechům moc nechtělo, ale při současném rozložení sil se sportovně nemusí bát vůbec nikoho. Ani Rusů.
Fanoušci se sice na svůj klub v uplynulých dvou týdnech po nevýrazných výkonech v extralize  zlobili, ale jak je vidět, trenéři Svoboda s Pochopem dobře vědí, co dělají. Dokážou hráče správně motivovat a připravit na vrcholné akce. Těmi jsou, při vší úctě k základní části nejvyšší české soutěže, právě zápasy evropského poháru.
Svobodovi ve středu večer vycházelo všechno.
Ze základní sestavy se sice musel rychle poroučet univerzál Kriško, neprosadil se v útoku a pokazil servisy, ale nahradil ho Jakub Novotný a byl nejlepším mužem zápasu. Možná tento dojem nepotvrdí odborný pohled statistiků, ale Novotný dokázal spoluhráče nevídaně strhnout.
Zbláznil je.
Vyhecoval celou halu. Hráče i fanoušky. „Myslím, že jsem týmu pomohl, spíš jsem sice řval, než hrál, ale to je také někdy třeba," usmíval se volejbalista, jehož levá ruka nadělala v berlínské obranné zdi nevídanou paseku.

Detailní rozbor zápasu i se statistikami přinese zítřejší vydání Deníku.