Zápas hodnotili trenéři obou týmů takto:

Dušan Poloz, Most:

„Z výkonu mých svěřenkyň jsem  tak trochu rozpačitý, ale na druhou stranu jsem šťastný, že jsme vyhráli. V tuto  chvíli jsme v čele soutěže. Na to, že Most před třemi lety postoupil do interligy, je to velký úspěch. A z toho mám velmi dobrý pocit. Maximálně jsme využili rozlosování, když pět zápasů jsme vyhráli, z toho čtyři na hřištích soupeře.

Teď jsem ve velké euforii, že máme takto soutěž dobře rozjetou a uvidíme, jak to skončí. Zůstáváme však pokorní a dobře si uvědomujeme, že těžcí soupeři nás teprve čekají. A ti nás hodně prověří. Nehráli jsme kompletní, Hana Martínková bere antibiotika,  Dana Mrkvičková je nemocná, nějaké trable jsme měli i během týdne před zápasem, takže toto bylo na nás až dost. Byli jsme hodně oslabení, a tak jsem rád, že se nám podařilo dovést zápas do vítězného konce."

Připravoval jste hráčky i po psychické stránce v tom smyslu, aby zápas s posledním Pískem nepodcenily?

„To v žádném případě! My nemáme důvod někoho podceňovat. Naše družstvo málem prohrálo v Nitře, která je rovněž bez bodů. Máme tým, který nemá právo někoho podceňovat. Do každého zápasu jdeme s tím, že musíme bojovat o každý míč a na tom budeme pracovat dlouhodobě. Věděli jsme, že pokud do utkání nastoupí písecká Borovská, bude to pro domácí tým velká posila, navíc se do sestavy vrátila i Vyhnalová a také Malá, takže si myslím, že družstvo Písku se nyní bude neustále zlepšovat.

Měli jsme ze zápasu obavy, proto jsem rád, že jsme ho takto dobře zvládli. Hráčky jsem tak trochu dostal pod psychický tlak tím, že jsem jim řekl, že v případě vítězství můžeme poskočit na první místo. Měl jsem trochu strach, jestli se toho neleknou, ale  zvládly to dobře. Náš tým postupně vyzrává, má velkou morální sílu, což v tomto zápase dokázal i bez tří opor."

Jan Slavík, Písek:

„Nevyšel nám začátek prvního poločasu, kdy jsme nechali soupeře odskočit až na 0:7 a do té doby jsme nebyli schopni skórovat. První polovina utkání nám absolutně nevyšla. Ve druhé části střetnutí se sice naše hra o něco zlepšila, ale stále jsme dávali soupeři laciné míče. A kvalitní tým Mostu, který je jedním z nejlepších v interlize,  takové situace trestal."

Neměl jste Borovskou nasadit již od začátku střetnutí?

„Těžko říct. Měl jsem strach z toho, že nemá tolik natrénováno a obával jsem se, jestli vydrží hrát celý zápas nebo alespoň jeho převážnou část. A také, jestli vydrží její operované koleno. Ale zahrála velice dobře ve druhém poločase. Možná, že  jsem ji měl nasadit už od začátku zápasu, ale asi by to byl velký risk."