Písečtí se utkali s nejlepšími týmy dosavadního průběhu soutěže - Nymburkem a Pardubicemi.

V sobotu se Sršni postavili hráčům, kteří věří, že se v budoucnu objeví v kádru nejlepšího českého basketbalového týmu. U Otavy se představila devatenáctka Basketbalové akademie Nymburk, kterou z tribuny písecké sportovní haly bedlivě sledoval i trenér a funkcionář Michal Ježdík.

Domácí basketbalisté nebyli favority, ale vzdávat se bez boje rozhodně neplánovali. Po úvodním oťukávání šli sice hosté do vedení, ale ještě v 15. minutě se písečtí junioři drželi o pouhé dva body zpět. Před poločasovou přestávkou však Středočeši zaveleli k rozhodujícímu nástupu a do druhé půle vstupovali s dvanáctibodovým náskokem.

Po změně stran již ke zdramatizování střetnutí ze strany Sršňů nedošlo. Hosté dál navyšovali své vedení a od Otavy odjížděli s dalšími dvěma body do tabulky: Sršni Sokol Písek (U19) – BA Nymburk (U19) 51:72 (12:19, 11:16, 9:18, 19:19). Střelci a sestava Sršňů: Janda 20, Žáček 11, Blažek 8, Bartoš 5, Jílek 3, Pavelka 2, Kohout 2, Mikolášek, Kratochvíle, Pistulka.

Hlasujte v anketě Sportovní hvězda čtenářů Píseckého deníku za rok 2016

V neděli před obědem se na písecké palubovce hrál duel s podobným průběhem. Také Pardubičtí potvrzovali postavení mezi nejlepšími celky soutěže a svěřencům trenérské dvojice Miroslav Janovský – Milan Matějka příliš nadějí na bodový úspěch nedávali.

Sršni se na každý koš nadřeli mnohem více než soupeř. Přesto, že první čtvrtina utkání byla z jejich strany nejproduktivnější, prohráli ji domácí vůbec nejvyšším rozdílem. V dalších částech hry zlepšili obranu, náskok Pardubic se ale juniorům Písku snižovat nepodařilo: Sršni Sokol Písek (U19) – BK Pardubice (U19) 57:83 (16:28, 15:17, 13:17, 13:21). Střelci a sestava Sršňů: Janda 12, Bartoš 11, Fical 10, Pistulka 6, Žáček 6, Blažek 6, Pavelka 2, Kohout 2, Jílek 2, Kratochvíle.