Pod vedením trenérů Ladislava Včeličky a Zdeňka Hoška z Písku a Michala Polaneckého z Milevska se devět závodníků utkalo o medaile v v sedmi věkových a váhových kategoriích.

V seniorské váhové kategorii do 95 kg se poprvé představil Petr Čáp a vyrovnané zápasy s mnohem zkušenějšími soupeři mu jistě přinesly cenné zkušenosti.

Další dospělí borci startovali v kategorii do 69 kg a byli to teprve sedmnáctiletý David Levý, který pro Písek vybojoval krásné druhé místo.
Za milevský oddíl startoval Jiří Kořánek, který rovněž při svém debutu obsadil třetí místo. V nejtěžší juniorské kategorii startoval písecký Marcel Čihák a v soubojích s o dva roky staršími soupeři vybojoval pěkné čtvrté místo.

V kategorii juniorů do 65 kg se hned dvakrát medailová radost stěhovala do Písku, a to zásluhou Františka Veselého. Ten po sérii druhých a třetích míst konečně vstoupil na stupeň nejvyšší, když ve finále zdolal dalšího ostříleného píseckého borce Jana Voráčka.

V kategorii juniorů do 57 kg se představil písecký Vojtěch Včelička, který přes lehkou zdravotní indispozici vybojoval bronzovou medaili.
Nejmladším, ale již také zkušeným bojovníkem, byl na těchto závodech milevský Ondřej Polanecký, jenž v kategorii do 35 kg obsadil druhé místo.

V kategorii juniorek do 55 kg zápasila Dana Andrová, kterou pořadatelé posunuli o váhovou kategorii výš, takže měla své vystoupení velmi stížené. Přesto jí medaile unikla o jediný bod.

Poděkování patří všem zúčastněným za důslednou tréninkovou přípravu i přístup k samotným zápasům.

LADISLAV VČELIČKA