Je to úděl píseckého klubu. U Otavy dokáží vychovávat špičkové hráčky, které jsou později ozdobou zahraničních celků, předních týmů nejvyšší československé soutěže a samozřejmě také reprezentace, ale doma se je kvůli omezenému rozpočtu nedaří udržet – hráčky různými způsoby odcházejí pryč.

V loňském roce opustila tým Sokolek Veronika Malá, která se po roční úspěšné sezoně, kdy hostovala v pražské Slavii, stěhuje do Německa. Letos jí bude následovat nadějná spojka Magdalena Svobodová - i ona zkusí štěstí v sešívaném trikotu. Magdalena odehrála v píseckém dresu v aktuálním ročníku celkem 36 utkání (Český pohár 2, 1. liga staršího dorostu 10 + 2 ve finále s Olomoucí a WHIL 22) a nastřílela v nich 192 branek.

Odchází také nejzářivější diamant současného kádru Sára Kovářová. O změně jejího působiště se spekulovalo již delší dobu, ale nyní dostává konkrétní rozměr. Levoruká ostrostřelkyně nepodepsala smlouvu na jihu Čech a míří na sever – do kádru aktuálních mistryň z Mostu. Ze Sáry Kovářové se stává Černý anděl a následuje tak kolegyni Michaelu Borovskou, která do Mostu odešla v roce 2013.

Sára v rámci ročníku 2015/16 stihla v píseckém dresu odehrát celkem 49 utkání (Český pohár 2, 1. liga staršího dorostu 15 + 2 ve finále s Olomoucí + 3 na Česko-slovenském poháru a WHIL 27) s bilancí 433 nastřílených branek.