Béčko Švantláku čekal doma souboj s blatenskými Datly, který měl určit pořadí těchto týmů před zimní přestávkou. V případě úspěchu domácích by Písečtí svého soupeře v tabulce přeskočili. Duel měl být zárukou pěkné podívané pro diváky, což se také do puntíku splnilo.

Od první minuty úvodní třetiny se domácí na svého soupeře doslova vrhli. Bylo jen otázkou času, kdy svojí aktivitu přetaví v úvodní gól utkání. V 9. min. však přišlo první vyloučení a domácí tak čekalo perné období, museli se bránit přesilovce.

Dvě minuty uplynuly a Písečtí si mohli s klidem oddechnout. Toto oslabení však pomohlo soupeři dostat se do zápasu. Od této chvíli přebírali otěže zápasu  hosté. Ale góly stále nepřicházely.

Do druhé třetiny vletěli hosté jako uragán. Na tabuli nestačila uběhnout ani minuta a zásluhou Tyrpekla šli do vedení – 0:1. Domácím se však tento stav nelíbil a chtěli se také střelecky prosadit. To se také k radosti všech domácích fanoušků, kteří v tomto období Orange Arenu navštívili, povedlo.

Ve 22. min. se prosadila první formace, když Mergl zatáhl míček do útočného pásma, kde zachoval chladnou hlavu, přihrál na volného Kocourka, který střelou pod horní tyčku poprvé překonal hostujícího gólmana – 1:1.

Další branka padla ve 27. min. a na svědomí ji měli opět hosté, když Hrubým využili chybu v rozehrávce a překonali Kukrála v brance podruhé – 1:2. Odpověď na tento gól však přišla již  za 29 sekund.

Domácí obránce Procházka přihrál na volného Nováka, který přiťukl na dobře postaveného Supa a ten střelou švihem překonal hostujícího gólmana – 2:2. Více už se ve druhé třetině nestalo.

Třetí třetina měla ukázat, kdo přezimuje v tabulce na lepší příčce a tomu také odpovídala hra obou mužstev. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou, šancí na obou stranách přibývalo, ale žádná z nich již za zády obou gólmanů neskončila. A tak na řadu musely přijít samostatné nájezdy.

Nikdo z hostí domácího gólmana nepřekonal, a když se ve třetí sérii za domácí trefil Mergl, propukly velké oslavy. Díky lepšímu skóre se písecký celek dostal před svého soupeře a přezimuje tak na krásném třetím místě.

Branky a nahrávky: 22. Kocourek (Mergl), 27. Sup (Novák, Procházka), rozhodující nájezd Mergl – 16. Tyrpekl (Hrubý), 27. Hrubý (Vaníček). Střely 35:22, vyloučení 4:6, využití 0:0, v oslabení 0:1, počet diváků: 18.

Sestava HC ŠD Písek B: Kukrál – Sup, Tanics, Procházka, Bárta J., Vážný – Kolář, Mergl, Kocourek, Bečvář, Vlášek, Novák, Kobližka, Růžička, Bíba.

Trenér mužstva HC ŠD Písek B Marek Sup po utkání řekl:

„Chtěl bych poděkovat klukům za bojovný výkon, který byl korunován vítězstvím za dva body. Všichni makali do posledního hvizdu rozhodčích. Samostatné nájezdy pak byly už jenom otázkou, kdo bude mít více štěstí. V tabulce přezimujeme  na třetím místě, a tak převládá v mužstvu samozřejmě spokojenost."

MAREK SUP