Dva zápasy s téměř shodným výsledkem odehrály s Hradcem Králové během dvou dnů basketbalistky U19 Chance.
Ve středu Strakonice v utkání Českého poháru prohrály 50:113.
Ve čtvrtek si oba týmy předehrály 21. kolo ŽBL a strakonické basketbalistky Hradci Králové znovu podlehly, tentokrát 53:111.
Asistent Jiří Johanes považuje druhý zápas za vydařenější, byť se trenéři museli obejít bez klasické rozehrávačky. Se Štěpánkou Traubovou trenéři delší čas počítat nemohou a Šárka Jozová, která ji nahradila ve středečním pohárovém utkání, si hnula se zády a ve čtvrtek chyběla.
„V ligovém utkání jsme hráli docela pěkný basketbal. Náš výkon měl hlavu a patu, dalo se na to dívat," myslí si Johanes.
Na Hradec Králové to však stačit nemohlo. „Je znát, že když nastoupíme proti silnému soupeři, máme problém vyrovnat se s jeho presinkem. To platilo v obou utkáních, i když jak už jsem říkal, v tom druhém jsme dokázali držet s Hradcem chvílemi krok a zahrát některé akce podle našich představ," zhodnotil duely s Hradcem Králové strakonický asistent.
Pátek a sobotu si basketbalistky Strakonic vyhradily na odpočinek a dnes je čeká důležitý zápas proti Ostravě. „Rozhodně to bude hratelnější protivník, jak se ale bude duel vyvíjet, to záleží hlavně na nás. Jestli převedeme dobrý výkon, jako třeba ve druhém utkání s Hradcem nebo spíš ještě lepší, můžeme odehrát s Ostravou vyrovnaný zápas," říká před dnešním kláním Jiří Johanes.
Zápas 17. kola ŽBL U19 Chance – SBŠ Ostrava začíná dnes v 18 hodin.