Jihočech Michek potvrzuje i v letošní sezoně, kdo je jasným králem našeho motokrosu. Na čele průběžné klasifikace domácího šampionátu hlavní třídy MX1 si vybudoval náskok úctyhodných jednapadesáti bodů a doma na jihu Čech ho hodlá ještě navýšit.

Dokázal se poprat s nepřízni osudu, která ho v minulosti právě v Kaplici provázela, a v posledních dvou letech zde nenašel přemožitele. „Je to pro mě domácí podnik a v minulých letech se mi zde poměrně dařilo, takže bych chtěl smolný Loket vyvážit vítězstvím,“ připomíná Martin Michek svůj nedávný start v mistrovství světa v Lokti, kde se nevyhnul několika pádům a bodované příčky mu dost smolně unikly.

K jeho největším soupeřům bude patřit Filip Neugebauer, jenž se v českém šampionátu objevuje spíše sporadicky, ale v Blanské kotlině by chybět neměl. Otazník se naopak vznáší nad startem účastníka mistrovství světa Jaromíra Romančíka, kterého trápí zraněná noha.

Dobrou formu naopak má další Jihočech Martin Finěk, jenž si v Lokti také vyzkoušel start mezi světovou elitou a blýskl se dvaadvacátým místem ve druhé rozjížďce.

Program závodu

7.45 volné tréninky
9.30 kvalifikace
11.45 I. jízda ženy
12.40 slavnostní zahájení
13.05 I. jízda MX2
13.50 I. jízda veteráni
14.20 I. jízda MX1
15.05 II. jízda ženy
16.00 II. jízda MX2
16.50 II. jízda veteráni
17.25 II. jízda MX1