Po utkání jsme hovořili s hráčkou píseckého týmu Zuzanou Keslerovou.

Máte za sebou první zápas sezony. Jak jste se na soupeře připravovaly?

Nijak zvlášť jsme se nepřipravovaly, protože celé léto jsme se po příchodu nových hráček dávaly dohromady a sehrávaly jsme se. Jenomže bylo na to málo času. A že bychom s trenérem studovali a rozebírali hru soupeře, jeho signály, to jsme nedělali, chtěli jsme se soustředit pouze na sebe, abychom hlavně vypilovali naší obranu. Teprve pak můžeme rozebírat hru soupeřů.

Nebylo na úvod soutěže ze strany vašeho týmu k vidění až příliš nervozity?

Byly jsme hrozně nervózní.  Většina nových hráček, které přišly do týmu jako posily, jsou šikovné holky a mají zkušenosti, neboť většina z nich jsou juniorské reprezentantky, přesto interligu  ještě nehrály. A bylo to vidět. Mají nevýhodu v tom, že neznají soupeřky, zatímco my starší proti nim hrajeme už několik let.

Už víme, co která z nich udělá, jak chytají jejich brankářky, jaké mají zákroky… Možná právě z toho jsou holky nervózní. Někdy je to výhoda, když neznáte soupeře, protože můžete hrát uvolněně. Ale protože jsou ještě mladé, studují na středních školách, nelze se divit, že se nervozita přenesla i do hry.

Jaký to byl pro vás pocit, nastupovat k zápasu v týmu, ve kterém již chybělo několik opor z minulé sezony?

Bylo to těžké. To jsme si uvědomovaly všechny holky, které  jsme v týmu již nějakou dobu. A myslím si, že nervozita byla i na naší straně. Já byla také hodně nervózní. Ještě nejsme sehrané, navíc je zde nějaký tlak, takže se všechny chováme na hřišti jinak, než třeba na tréninku. Proto jsme hodně kazily přihrávky a nedařilo se nám v postupném útoku. Nebyl to z naší strany dobrý výkon.

Překvapilo vás Veselí svojí hrou?

Nás hráčky, co toto družstvo známe, nepřekvapilo.  Nezahrálo o nic lépe než v minulé sezoně. Od některých hráček soupeře jsem čekala víc, byl to hratelný soupeř, ale my jsme utkání nezvládly. Zahrály jsme opravdu špatně. Sice to byl první zápas sezony, přesto mě tým Veselí ničím nepřekvapil.

Ale diváci vám po utkání zatleskali. Je to pro vás povzbuzení do dalších zápasů?

Je to pro nás obrovské povzbuzení, i když možná nebylo čemu tleskat. Snad jenom několika vydařeným individuálním akcím. Jinak byla naše hra dost nevýrazná. Přesto divákům za jejich přízeň děkujeme a věříme, že se na nás přijdou podívat i ve středu.

Ve středu nastoupíte proti dalšímu kvalitnímu soupeři, týmu z Michalovců. To máte na začátek těžký los, že?

To určitě, ale s tím jsme tak nějak počítaly. Všichni si dobře uvědomujeme, že s těmi nejlepšími celky se nemůžeme srovnávat. Budeme ale hrát o čest a co nejlepší výsledek.

S Michalovcemi jsme se nedávno střetly na turnaji v Olomouci, takže už víme, co od nich můžeme očekávat.  Doufám, že doma proti nim zahrajeme lépe než na Hané.

Doma přece jenom na soupeře více zatlačíme, hrajeme ve známém prostředí před našimi diváky, nebudeme  unavené z dlouhého cestování, tak uvidíme…

Myslím si, že Michalovce jsou jedním z favoritů na vítězství v soutěži. Předvedly výborný výkon, spousta hráček se zlepšila, jsou vysoké, dynamické, vypilovaly to, co jim scházelo nebo v čem pokulhávaly, jsou opravdu výborné. Jakou s nimi sehrajeme  partii, to nedokáži odhadnout.