Česká republika byla dějištěm MS volejbalistek v kategorii juniorek. „Zároveň se šampionátem se v Brně konal festival Minivolejbal v barvách." Hráčky byly podle věku rozděleny do pěti kategorií, do pěti barev. „Děti mezi se sebou zápolily v různých variantách minivolejbalu. Od přehazované až po trojkový volejbal."

Ve sportovním areálu Sokola Brno se představila téměř tisícovka volejbalistů. „Nejprve proběhla kvalifikace  krajských a oblastních kol, kterou pro české týmy pořádal Jablonec nad Nisou, pro moravské týmy v generálce na finále Brno," popisuje trenér SK Hlincovka Jan Havelka. „My se už tři sezony, od  vzniku projektu Minivolejbal v barvách, pravidelně účastníme republikového finálového turnaje." Jihočeská výprava byla letos v Brně hodně početná. „Bylo nás čtyřicet," usmívají se trenéři. „Zastoupení jsme měli ve všech pěti kategoriích." Hlincovka připravila pro brněnský atraktivní turnaj celkem deset týmů.  „Za Jihočeský kraj jsme však byli osamoceni, to není radostné zjištění, ani dobrá vizitka pro jižní Čechy. Členskou základnu bychom měli navyšovat, z ní  je později možné vychovat hráčky do vyšších soutěží. V tomto směru nevyužít fenoménu „barevného volejbalu" je velkou chybou," dodal Havelka.

Hráčky Hlincovky se prokousaly na stupně vítězů ve  všech kategoriích. „Třetí místo vybojoval žlutý volejbal, druhé  zelený a červený. Oranžový volejbal ve složení Vavříková – Malá si přivezl zlato," popisují spokojení trenéři úspěšnou bilanci SK Hlincovka.

Absolutním vítězem finále barevného volejbalu se může pyšnit družstvo modrého volejbalu ve složení Knorová, Šuterová, Marková a Bartušková. „Tento tým vyhrál bez jediné porážky, bez ztráty setu," chválí trenéři. Jan Havelka prostřednictvím Deníku posílá poděkování také do řad rodičů: „Těžko si představit uskutečnění  úspěšného a sluncem zalitého víkendu v Brně bez pomoci maminek Markové, Vavříkové, Buchalové, Kneisslové, Novotné, Malé a  tatínků Čeňka, Vegeše, Vávry, dědy Pecháčka a rodiny Knorů."