Poprvé od květnové  finálové série se střetli oba jeho účastníci v letošním ročníku KHbL: Švantlův Dvůr přivítal Betonovu Holubov.
Písečtí i přes zaváhání v minulém kole nastoupili jako vedoucí tým soutěže, jejich rivalové byli na čtvrtém místě.

Od začátku utkání bylo zřejmé, že tento souboj bude velmi vyrovnaný. Hosté hýřili pohybem, což dělalo domácím trochu problémy. Do výraznějších šancí se ale hráči Betonovy nedostávali.

Byli to naopak domácí, kteří se málem dvakrát radovali z gólu. Nejprve se výbornou samostatnou akcí prosadil Kubeš, sám před gólmanem Daškem zakončoval blafákem, ovšem míček z jeho hokejky skončil na tyčce.

Podruhé již míček skončil za Daškovými zády zásluhou Kloudovy efektní hlavičky, ale rozhodčí viděli postavení některého z píseckých hráčů v brankovišti, a tak gól neuznali. V závěru první třetiny dostali hosté dvakrát příležitost přesilové hry. Písečtí ale dobře bránili a nedovolili výraznější ohrožení Bučkovy svatyně.

V prostřední části hry pokračovalo bojovné utkání za stále bezbrankového stavu. Betonova se pokoušela tlačit před domácí branku. Nejvíce se jí to podařilo v polovině druhé třetiny, kdy při hře čtyř proti čtyřem zavřela písecké hráče v jejich obranné třetině, ale k překonání Bučka to stále nestačilo.

Před poslední třetinou bylo jasné, že tento zápas bude o jednom gólu. Blízko k němu měli opět domácí hokejbalisté. Zvláště při dvou přesilových hrách dokázali uzavřít bránicí čtveřici před Daškem a zle jim zatápěli. David Gába ve své velké příležitosti mířil do břevna, Jiří Klouda jen těsně minul soupeřovu branku. 

Ovšem i hosté se dostali do obrovské šance, nečekaně na tom ale měl zásluhu domácí gólman Buček. Po snadném zákroku nebyl atakován soupeřem, takže chtěl rychle rozehrát. Míček však putoval na zcela volného hostujícího útočníka, který se ale překvapivé příležitosti zalekl a střílel mimo branku. Minutu před koncem poslední třetiny byl ještě vyloučen holubovský Voves, ale domácím se skóre změnit nepodařilo.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. Jako první se rozeběhl písecký Kubeš a zakončoval přes svůj oblíbený bekhend. Přestože zvolil jinou variantu své kličky, podařilo se mu Daška překonat. Hejna za Betonovu ztroskotal na Bučkovi, stejně se vedlo i domácímu Kabelemu. Nedal ani na druhé straně Pokorný.

V poslední sérii šel za domácí Habart, kterého zastavil Dašek mrštnou lapačkou. Protože ale ani Buček nedovolil svému soupeři skórovat, zůstal jediným úspěšným střelcem Kubeš. Švantlák si tak připsal  bonusový bod navíc.

Branky a nahrávky: rozhodující samostatný nájezd Kubeš. Střely: 47:25. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. Počet diváků: 31. Sestava HC ŠD Písek: Buček (Kukrál) – Hronek, T. Bárta, Kozák, Sup, Marek, Suchý, Pelc – D. Gába, Kabele, Habart – Mergl, Kubeš, Klouda – Kolář, Vaníček, O. Bárta.

Písecký trenér Marek Kabele po utkání řekl:

„Tým Betonovy hrál velice dobře a svoji aktivní hrou nás polovinu zápasu  přehrával. Postupem času mu však docházely síly a otěže zápasu jsme převzali my. Vytvořili jsme si několik dobrých příležitostí, ale Dašek vše pochytal. Nás zase několika dobrými zákroky podržel Buček, a tak je dělba bodů spravedlivá. Nájezdy jsou už loterií, která dopadla lépe pro nás zásluhou Dana Kubeše."

Tímto odehraným kolem se uzavřela první polovina soutěže. Tento víkend se tak písecký Švantlák střetne podruhé s jindřichohradeckým Olympem, tentokrát však na jeho hřišti. Zde se představí v neděli od 14 hodin.

VÁCLAV PELC