První turnaj budou Strakonice samy pořádat  pod názvem Vondřička Cup v termínu 6. – 8. září. Ke druhému turnaji   pak ženy spolu také s klubovými kadetkami odcestují o týden později na Slovensko.

Následně už vstoupí do nejvyšší soutěže. Základní část o celkem  dvaadvaceti zápasech  totiž odstartují doma 21. září duelem s Hradcem Králové.

Podle Gaislera je letošní los pro jeho klub přívětivý. „Oproti loňsku začínáme doma s týmy, které jsou pro nás hratelné. Vyhneme se na úvod USK Praha či Brnu. Máme šanci chytnout dobrý začátek a díky němu se pohybovat na klidných místech tabulky," přemítá generální manažer.

Ve dvaadvacáté sezoně v nejvyšší soutěži v řadě strakonické basketbalistky nadále povedou hlavní trenér Ivan Beneš s asistentkou Kateřinou Konvičkovou.

Ti na prvním srazu přivítali také první novou tvář. Tým posílala slovenská rozehrávačka Dagmar Chlebovcová. „Jedná se o zkušenou hráčku, která má důvěru trenéra Beneše," představuje novou posilu Gaisler. Na post křídla dále Strakonice získaly Američkanku Meiksandru Porter, která se k týmu připojí v průběhu měsíce září.

Z loňského týmu naopak odešly Kateřina Křížová (H. Králové) a Američanky Shay Selby a Brittney Thomas.

Vondřička cup 2013

Mezinárodní turnaj žen a kadetek na počest životního jubilea pana Miroslava Vondřičky, dlouholetého trenéra dospělých a mládeže, kterou vede také v současnosti. Pan Vondřička v květnu oslavil osmdesátiny.

Termín konání:

6. – 8. září 2013

Účastníci:

Czech Coal Aldast Strakonice

Karlovy Vary

Valosun Brno

Šamorin (Slovensko)