Čtyři minuty před osmou hodinou dopolední přijali hasiči informaci o první nehodě. Ta se stala na silnici I/3 v Plané. K nehodě byli vysláni profesionální hasiči z českobudějovické stanice s cisternou a rychlým zásahovým automobilem.

Jednalo se o střet kamiónu a dodávky. V kabině dodávky zůstal zaklíněný zraněný řidič. Hasiči jej vyprostili a během několika minut předávali zdravotníkům ZZS. Zároveň s vyproštěním pak u havarovaných aut provedli protipožární opatření a zasypali vyteklé provozní kapaliny na silnici sorbentem. Po dobu záchranných prací byla silně frekventovaná silnice oboustranně uzavřena. Po půl deváté policisté uvolnili jízdní pruh vedoucí ven z Českých Budějovic, ve směru do krajského města je silnice z důvodu pokračujících likvidačních prací a šetření nehody stále uzavřena.

V sobotu před půlnocí u Kožlí havarovalo osobní auto, ve kterém cestovali čtyři lidé. Jeden spolujezdec na místě zemřel. Ostatní s těžkými zraněními odvezla záchranka.
U Kožlí v noci havarovalo auto, spolujezdec zemřel

K další nehodě vyjela hned v 8:02 hodin profesionální jednotka ze stanice Český Krumlov do Římova. Zde řidič osobního automobilu tovární značky BMW srazil chodkyni a namáčknul ji na svodidla. Hasiči museli zraněnou chodkyni vyprostit a následně ji předali ZZS. Krátce po půl deváté českokrumlovská jednotka zásah ukončila.

Na Českokrumlovsku se stala v pátek v noci další tragická nehoda, a to u Nové Vsi, kde před půlnocí našla náhodná chodkyně havarovanou babetu a vedle řidiče bez známek života.
Noční jízda na malém motocyklu skončila smrtí řidiče

Výčet tří ranních nehod uzavírá nehoda v Českých Budějovicích, kde se na kruhovém objezdu v Nádražní ulici srazily dvě osobní auta. U nehody zasahovala profesionální jednotka ze stanice Suché Vrbné. Zdravotníci ZZS si do své péče převzali jednu zraněnou osobu, tato nehoda se obešla bez vyproštění. Hasiči zajistili auta protipožárním opatřením a zkontrolovali únik provozních kapalin. Za necelou půlhodinu zásah ukončili, nehodu předali policistům k dalšímu šetření a odjeli zpět na základnu.

Vendula Matějů


Ve čtvrtek večer se stala u Dolního Poříčí na Strakonicku tragická dopravní nehoda, při které zemřel řidič osobního vozidla tovární značky VW Golf.  Foto: Policie ČR
Auto po nárazu do svodidel zachvátil požár a řidič uhořel