V nočních hodinách ze čtvrtka na pátek havarovalo osobní vozidlo značky Ford Mondeo u obce Dobev, jedna osoba nepřežila. "U obce Dobev na Písecku narazilo osobní vozidlo do betonového sloupku. Po nárazu začalo hořet. K nehodě vyjely všechny složky IZS, zasahovaly také jednotky profesionálních hasičů z Písku a dobrovolníků z SDH Dobev. Ve vozidle uhořela jedna osoba," shrnula mluvčí HZS Vendula Matějů. Hmotná škoda je odhadem 50 tisíc korun.

Nehoda se stala zhruba sto metrů před obcí Dobev ve směru od Písku. Právě tím směrem jel řidič, který podle prvotních informací policie pravděpodobně nepřizpůsobil způsob jízdy svým schopnostem. "V noci jsme měli na Strakonicku a Písecku hlášenou námrazu. Auto dostalo smyk, vyjelo do protisměru, roztočilo se a pravým bokem narazilo do stromu," popsal policejní mluvčí Milan Bajcura. Vozidlo začalo po nárazu hořet. Totožnost oběti zatím policie nezná.

V tomto týdnu se jedná o třetí tragickou dopravní nehodu a od začátku roku již dvaapadesátou oběť,.

Žena, která řídila osobní auto Chevrolet Spark ve Strunkovicích kolem půl osmé večer vjela z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se vůz čelně střetl s kamionem.
Černá středa na jihočeských silnicích, zemřeli dva lidé