Nehoda se stala krátce před půl osmou hodinou večerní na hlavním silničním tahu I/20 u Semic na Písecku. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, včetně helikoptéry LZS.

Nehodu vyšetřovali policisté do pozdních nočních hodin. "Dle prvotního šetření se řidič (63) motocyklu tovární značky Kawasaki, jedoucí ve směru od Českých Budějovic, při předjíždění kolony dostal do kolize s před ním jedoucím vozidlem tovární značky Dacia Logan, jehož řidič (27), jedoucí stejným směrem, kolonu rovněž předjížděl. Řidič motocyklu, stejně jako jeho spolujezdkyně (52), utrpěli při nehodě závažná poranění, kterým i přes veškerou snahu záchranářů na místě podlehli. Řidič osobního vozu vyvázl z nehody bez zranění," shrnul policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Na pomoc zraněným osobám byly okamžitě po nahlášení nehody vyslány dvě pozemní posádky ZZS Písek a vyslán byl i vrtulník LZS Bechyně. "Třiašedesátiletý motocyklista při střetu utrpěl zranění neslučitelná se životem a zasahující lékař tak mohl pouze konstatovat jeho smrt. Jeho dvaapadesátiletá spolujezdkyně byla v bezvědomí a došlo u ní k selhání základních životních funkcí. Zdravotníci okamžitě zahájili resuscitaci. Stav pacientky se prudce zhoršoval a přes veškerou intenzivní léčbu se nepodařilo obnovit činnost srdce postižené. Zemřela na následky mnohačetných poranění přímo na místě nehody," doplnila Petra Kafková, tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje.

Místo tragické nehody je uzavřeno,l dopravu odklání policie po vedlejší silnici.
U Semic vyhasly dva životy



Podle dalších slov Miroslav Doubka přesná příčina, průběh a míra zavinění události jsou předmětem následného šetření píseckých dopravních policistů a kriminalistů. "Případ šetří jako podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. K objektivnímu posouzení všech skutečností byla u obou zemřelých nařízena soudní pitva. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu u řidiče (27) osobního vozidla proběhla s negativním výsledkem," doplnil.

Z důvodu šetření nehody policisté daný úsek komunikace uzavřeli a dopravu odkláněli po přilehlé objízdné trase. K plnému obnovení provozu na hlavním silničním tahu došlo krátce před půlnocí.

"Řidič motocyklu a jeho spolujezdkyně se tak bohužel stali již letošní 36. a 37. obětí dopravních nehod na jihočeských silnicích. Na tuto smutnou statistiku opětovně upozorňujeme a nabádáme řidiče, aby řízení svých vozidel věnovali maximální pozornost a dodržovali všechna pravidla bezpečnosti silničního provozu," uzavřel Miroslav Doubek, mluvčí Policie ČR.

Nehoda dvou osobních vozidel komplikovala dopravu mezi Lišovem a Českými Budějovicemi.
Silnici na Lišov uzavřela nehoda dvou osobních aut