Písecko – Ve směru od Prahy nedaleko sjezdu na Krašovice se v pátek 6. ledna ráno před devátou hodinou stala vážná dopravní nehoda, kterou nepřežily dvě ženy. Další dvě ženy jsou těžce zraněné a tři lehce.

Podle policie se jednalo o dvě dopravní nehody. „První byla kolize osobního automobilu, ve kterém seděly tři ženy, a kamionu, kde byl pouze řidič. Když nehodu její účastníci řešili, narazil do kamionu Volkswagen Passat se čtyřčlennou posádkou," uvedla písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Dvě ženy z posádky volkswagenu utrpěly zranění neslučitelná se životem. Další dvě mají těžká mnohačetná poranění. „Po poskytnutí nezbytné přednemocniční neodkladné péče a stabilizaci stavu byla jedna těžce zraněná žena transportována vrtulníkem AČR Plzeň – Líně do traumacentra plzeňské nemocnice. Druhá byla převezena posádkou Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje do traumacentra českobudějovické nemocnice," informovala Petra Kafková, mluvčí jihočeských záchranářů. Ti na místě ošetřili ještě další tři pacienty s lehčím zraněním a převezli je do písecké nemocnice. „Ve všech případech šlo o ženy," doplnila Petra Kafková. Řidič kamionu vyvázl bez zranění.

Mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů uvedla, že do nemocnic vyjel za zraněnými také psycholog Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje a dva členové posttraumatického intervenčního týmu.

Místo nehody bylo několik hodin uzavřené a policisté odkláněli dopravu ve směru od Prahy na Písek po objízdné trase. Ta vedla okrajem Chlaponic a dále po silnici, která se v zimě neudržuje. Rychle zareagovali silničáři, kteří trasu prohrnuli a posypali.