Náraz do stromu nepřežil řidič (73) favoritu, který jel po hlavní silnici ve směru z Písku na Blatnou. Tragická nehoda, která se stala 29. července, byla jedinou smrtelnou dopravní nehodou na Písecku během letních prázdnin.

Celkem policisté řešili 123 dopravních nehod. „Z toho bylo sedmdesát tři se zraněním nebo s větší majetkovou škodou a k padesáti menším kolizím vyjížděli policisté potvrdit tzv. euroformulář, protože se účastníci nedokázali na zavinění dohodnout," podotkla písecká policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová. Doplnila, že při nehodách se 53 lidí lehce zranilo a sedm zranění bylo těžkých.

Jde o mírný nárůst nehodovosti, následky jsou však mírnější než v minulých letech. „Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy a vysoká rychlost. Pouze v pěti případech hrál roli při nehodách alkohol," konstatovala mluvčí s tím, že dva podnapilí byli cyklisté.

Dopravu na Písecku během léta komplikovala také řada uzavírek a omezení. „Nejzásadnější byla oprava silnice kolem Vodňan a objízdné trasy přes menší obce, kde komplikovali provoz především neukáznění řidiči kamionů," uvedla Kamila Čuřínová Ingrišová. Přes Písek byla větší kamionová doprava také kvůli uzavírce Žďákovského mostu.

Během letních prázdnin se uskutečnilo také mnoho dopravně bezpečnostních akcí, které byly cíleně plánovány na dobu, kdy hustota provozu na silnicích stoupala.