HEŘMAŇ
V kulturním domě v Heřmani v pátek večer zahraje kapela Parkán.

SVUČICE
V sobotu se návštěvníci kulturního domu ve Svučicích pobaví při divadelním představení Epochální výlet pana Broučka v podání Divadelního spolku Prácheňská scéna v Písku. Začíná se v 17 hodin.

MILEVSKO
Probouzející se přírodou Milevska a Kovářovska je název prvního ročníku turistického pochodu, který pořádá Klub českých turistů (KČT) Milevsko. Start je od domu kultury od 7.30 do 9.30 hodin. Trasy jsou pro pěší dlouhé 6, 10, 16 a 26 kilometrů a pro cyklisty 28 a 40 kilometrů.

KČT také pořádá v neděli 15. ročník akce S kaprem Jakubem okolo milevských rybníků. Pěší trasa je 6 až 12 kilometrů. Vychází se od infocentra v 8 až 9 hodin.
Další akcí je vítání ptačího zpěvu. Ta se uskuteční v neděli v 8 hodin v parku Bažantnice. Pořadatelem je ČSOP Milevsko.

CHVALETICE
Diacel Písek pořádá v sobotu a v neděli 11. Čarodějnický slet s agrouristikou ve Chvaleticích u Elišky a Fandy. Na oba dny je připravený bohatý program. Sraz účastníků je v sobotu v 10 hodin před Krokodýlí ZOO v Protivíně. V neděli se mohou zájemci vydat buď na pěší nebo cyklistický výlet do okolí Protivína.