Koncerty Glena Hansarda, to jsou emoce na dřeň, vykřičené smutky i ztišené touhy, otřískaná kytara, hlas, který přimrazí do židle, písně, jimž člověk věří do poslední hlásky a které nechají hluboký otisk.

Glen Hansard právě dokončil novou sólovou desku a se svou skupinou The Frames oslavil 25 let hraní velkými koncerty na domácí půdě v Irsku. Dá se tak očekávat pestrý koncert složený z osvědčených hitů i úplných novinek.

Životní příběh Glena Hansarda připomíná pohádku, jak chudý kluk z dublinského předměstí, co ve třinácti odešel ze školy, začal hrát na ulicích a skončil na červeném koberci v Los Angeles se soškou Oscara v ruce. V roce 2008 ji převzal s Markétou Irglovou za písničku Falling Slowly, kterou složili pro film Once, v němž si zahráli ústřední dvojici. Potom s Markétou Irglovou objeli celý svět, koncertovali v prestižních sálech a v rámci turné bylo jejich zastávkou i Milevsko. Markéta se sólově do Milevska vrátila později ještě třikrát, Glen přijede sólově poprvé, a ač se stal hvězdou světového formátu, zůstal skromným umělcem.

Glen Hansard odehraje letos v ČR jen dva koncerty. Kromě Milevska to bude v moravském městě Náměšť nad Oslavou