Do domácí sestavy se vrátil další útočník Chovan, takže na marodce už zůstává pouze kvartet Walker, Pajič, Rob a Šulek. Na soupisku se nevešel obránce Mucha, dalšímu bekovi Mazancovi vystavil stopku jednozápasový disciplinární trest. Do branky se opět postavil Petr Kváča.

Od úvodního hvizdu bylo jasné, že o záchranu bojující soupeř přijel vyloženě jen bránit a Motor čeká dobývání sveřepé obrany. Jenže domácí celek nemá bůhvíjakou formu, takže úvodní třetina nabídla po sportovní stránce skutečně všelijaký zážitek.

Jihočeši sice měli tlak, ale ten byl spíše platonický. Za zmínku stojí snad jen dvě situace. Při té první se Čermák natlačil před branku, jenže gólman Dvořák jeho bekhend pokryl. Po deseti minutách pak ulétl hostující obraně uzdravený Chovan, orazítkoval však pouze spojnici tyče a břevna.

Jenže změna v herním projevu domácích nepřišla ani po změně stran. A tak se začali čím dál víc osmělovat také Severočeši. Kváča musel řešit několik skutečně ošemetných situací.

Nebyla to hezká podívaná. Ve žlutém dresu se nenašel nikdo, kdo by pozvedl prapor k většímu úsilí. V polovině zápasu Fronk přece jen ze skrumáže dopravili kotouč do hostující branky, ale bylo to těsně po přerušení hry.

Domácí se nedokázali prosadit ani v přesilovkách. Ty byly v jejich podání dost strašidelným zážitkem a snad poprvé v sezoně se také na hlavy českobudějovických hráčů snesl hvízdot jinak mimořádně tolerantního publika… Druhou třetinu už nedohrál domácí kapitán Květoň, jenž za protesty musel předčasně do kabin.

Přišlo to až ve třetí třetině. V přesilovce pět na tři po střele Pavlina doslova dostrkal kotouč za brankovou čáru Nouza.
Uklidňující druhý gól padl deset minut před koncem. Babkovu přihrávku před branku si srazil do vlastní sítě vracející se Vrána. Gólman Dvořák nemohl reagovat.

Tím byl tak trochu upocený zápas definitivně rozhodnut a domácí už si tři velice důležité body pohlídali. Velice jistému Kváčovi jeho druhá nula slušela.

Branky a nahrávky: 45. Nouza (Pavlin, Čermák), 50. Babka (Sloboda). Vyloučení: 3:8 (navíc dom. Hřebejk 10 min. a L. Květoň do konce), využití: 1:0. Rozhodčí: Valenta – Jílek, Šperl. Diváci: 4218.
ČEZ Motor: Kváča – Fillman, Vráblík, Pavlin, F. Novák, Suchánek, Pýcha – L. Květoň, Škoda, Hřebejk – Fronk, Nouza, Čermák – Chovan, Vlček, Heřman – Guman (31. Sloboda), Doktor, Babka. Trenéři Stavjaňa a Štrba.