Mohl byste ve stručnosti představit, kudy se ubíraly vaše hokejové kroky?
S hokejem jsem začínal doma v Lounech, kde jsem byl do šesté třídy. Potom jsem šel na Kladno, následoval Chomutov, Karlovy Vary a tak to šlo dál.

Poslední dvě sezony jste strávil v zámoří. Odcházel jste tam s cílem prosadit se až do NHL?
Chtěl jsem hlavně nasbírat nějaké zkušenosti. Okouknout zahraniční hokej a celkově život v Kanadě a Americe. A také naučit se jazyk. To byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem tam šel. V juniorské soutěži se mi začalo dařit, takže pak už se začalo koukat, co by z toho mohlo být dál.

Loni jste nasbíral v dresu Manitoby Moose třiatřicet startů v AHL, což je soutěž farmářských týmů NHL. Letos už přibyl jenom jeden. Kde vznikl problém?
Loni jsem tam byl jako mladý a odehrál jsem zhruba polovinu zápasů. Trenéři mě jako mladého brali jinak než letos, kdy už jsem byl druhoročák. Navíc přišlo hodně kvalitních hokejistů a byl tam mnohem silnější tým než loni. Konkurence byla větší a poslali mě do nižší ligy. Znamenalo by to celou sezonu pendlování mezi AHL a ECHL. Bylo by to hodně obtížné, tak jsem se rozhodl, že zkusím zase něco jiného.

Ze zámoří jste odešel do Mladé Boleslavi. Proč ne do Chomutova, který vlastní vaše hráčská práva?
Zkoušel jsem Finsko a další kluby po celé Evropě. Boleslav se domluvila ze dne na den. Nebylo to nic plánovaného.

V Mladé Boleslavi jste si připsal na konto pouhých osm extraligových startů. Nebyla to z vašeho pohledu dobrá štace?
Nedařilo se mně osobně ani týmu. Přišel jsem tam asi v nevhodnou chvíli, kdy mužstvo nebylo v dobrém rozpoložení. Chtělo se ode mě, abych z toho tým pomohl dostat, což se úplně nepovedlo. Bohužel jsem do toho spadl stejně jako všichni ostatní.

Takže jste hledal další řešení, zřejmě už poslední v této sezoně?
Doufám, že bude poslední. Mluvil jsem se svým agentem a nejlépe z toho vyplynuly právě Budějovice. Věřím, že to není vůbec špatná volba.

Budějovice znáte alespoň z nějakých mládežnických kategorií?
Mladší dorost, starší dorost, juniorka. Potom už nic dalšího.

První ligu už jste si někdy v kariéře vyzkoušel?
Tři roky zpátky jsem odehrál část sezony v Kadani.

Co vám tato soutěž říká?
Abych se přiznal, tak ji skoro neznám. Z Boleslavi jdu do nižší soutěže. Budějovice jsou ale první, takže věřím, že úroveň zápasů nebude natolik rozdílná od extraligy.

Neberete ale přece jen přesun o soutěž níž jako krok zpět?
Do první ligy se mi celkově moc nechtělo. Ale jdu do prvního celku tabulky, což považuji za dobrou volbu. Je to rozdíl, než kdybych šel do nějakého slabšího klubu. Je tady šance postoupit do extraligy. Láká mě pomoci tady splnit tento cíl. A také je zde samozřejmě možnost příští rok si tady extraligu zahrát.

Slyšel jste o českobudějovických fanoušcích?
Slyšel jsem. Poslední tři domácí zápasy bylo vyprodáno. To je v první lize obdivuhodné. Těším se na ně moc. Je tady hezký zimák, takže atmosféra musí být parádní.

Našel jste v kabině nějaké známé tváře?
Znám čtyři kluky. S Benem Walkerem jsem hrál v Americe. S Martinem Mazancem se znám z Kadaně, s Davidem Gábou z mládežnických reprezentací a trošku se známe s Lubošem Robem. S ostatními se ale rychle seznámím.

Jste připraven naskočit hned do zápasu se Slavií?
Určitě. Papíry by měly být vyřízené. Těším se na to.