Dnes odehrají v Budvar aréně první finále krajské ligy s Hlubokou, zítra jedou do Prahy, kde se utkají s Letňany o první místo v kvalifikační skupině, a pozítří hrají doma druhé finále krajské ligy proti Hluboké. „Je to porce, ale už jsme si to vyzkoušeli minulý víkend a zvládli jsme to úspěšně. Vydrželi jsme všechny tři zápasy. V týdnu jsme trénovali v úterý, a ve čtvrtek byl trénink dobrovolný,“ říká krumlovský kouč Kamil Šťastný.

Minulý týden hrál Slavoj v krajské lize dvakrát s Radomyšlí a v sobotu si odskočil ke kvalifikačnímu utkání do Chebu. Na západ Čech ovšem cestovali krumlovští Medvědi bez Vojty, Uhlíře, Vondřicha a Štěrby, které nechali trenéři doma odpočívat.
Příští zápasy už ale Český Krumlov odehraje v kompletním složení. „Půjde o hodně, takže už není na co se šetřit,“ má jasno Šťastný.

Pokud Medvědi vyhrají v Letňanech a nezaváhají doma s Chebem, postoupí do finále kvalifikace o II. ligu. To se hraje podobně jako play off krajské ligy na dva zápasy. Rozhoduje počet získaných bodů, případně pak skóre.

Na adresu finálového soupeře v krajské lize Kamil Šťastný říká. „Hluboká porazila Strakonice i Milevsko, takže formu nepochybně má. Jsme rádi, že hrajeme s Hlubokou, protože nemusíme tolik cestovat a zahrajeme si na krásném stadionu. Doufám, že přijdou diváci a vytvoří hezkou atmosféru,“ těší se kouč Slavoje.

Nažhaveni jsou i hokejisté Hluboké. „Krumlov má kvalitní mužstvo, bude jistě velkým favoritem, my ale nemáme co ztratit. Finálové zápasy si chceme hlavně užít,“ hlásí trenér Hluboké Miroslav Šulista.