Z trestné lavice pak českobudějovická pětačtyřicítka zamířila rovnou do kabin. „Rozhodčího jsem se jako kapitán zeptal, za co vyloučil našeho hráče. On mi řekl, že se se mnou bavit nebude a dal mi trest. Moc tomu nerozumím," uvedl Rudolf Suchánek po prvním finálovém utkání, které Písek vyhrál 4:1.

První finále jste prohráli. Jak jste viděl nedělení utkání?
Začali jsme velice dobře. První třetinu jsme hráli, co jsme si řekli. Z obou stran se hrál opatrný hokej, oba týmy vyčkávaly. Povedlo se nám dát branku. Pak druhou, kterou ale rozhodčí neuznal (branka nebyla uznána pro dosažení rukou, pozn. autora). Kdyby ano a bylo to 2:0, utkání se mohlo vyvíjet jinak.

Druhá třetina vám ale nevyšla…
Písek nejdříve vyrovnal. Pak tam jeho hráčům padly další branky a nám prostě žádná.

Zlomilo se něco? Písek se zlepšil?
Neřekl bych, že zlepšil. Dal rychle dva góly po sobě, dostal se na koně, domácí hráči si začali více věřit. Začali nás napadat, což nám začalo dělat problémy. Chvíli trvalo, než jsme se tomu přizpůsobili.

Ve třetí třetině jste neudrželi nervy. Vyloučení rozhodla?
Řeknu to přímo: Utkání nezvládli rozhodčí. Z obou stran se hrál hokej bez zákeřností. Oproti Krumlovu ve hře nebyly žádné fauly. Rozhodčí to nezvládl. Když jsem se šel jako kapitán zeptat, za co vyloučil našeho hráče, on mi řekl, že se se mnou bavit nebude. A dal mi trest. Tak tomu nerozumím.

Naštvalo vás ještě něco?
Když jsem byl na trestné lavici, tak se Lukáš Chaloupka jako asistent kapitána šel také zeptat na vyloučení našeho hráče. A také ho stejně arogantně vyloučil, tak tomu opravdu nerozumím.

Vaše vyloučení ve třetí třetině zamezilo gólu. Šlo o faul?
Bylo to sporné, šlo o souboj tělem. Myslím, že to Pavel Procházka trochu přihrál. 
On tyhle situace umí. 
Ale rozhodčí to pískl, takže to asi faul byl.

Co zlepšit do pátečního zápasu?
Potřebujeme více důrazu, chodit do brány, tlačit se do střelby. Moc kombinujeme. Máme lepšího brankáře a to by mohlo rozhodnout. Věřím, že se do Písku ještě vrátíme.