„Mrzí mě porážka se Žďárem nad Sázavou. Hráli jsme velice dobře a měli jsme k bodům blízko, ale bohužel to nevyšlo. V Táboře jsme prohráli jednoznačně, což bylo výsledkem našeho malého nasazení. Kluci se alespoň přesvědčili, že takhle se hrát nedá,“ vrací se k prohraným zápasům trenér píseckých hokejistů Karel Herr
.
Naopak ho potěšily výhry na ledě Moravských Budějovic a taky sobotní v jihočeském derby nad David servisem České Budějovice. „Hráči se poučili z nepovedeného utkání na ledě Kohoutů a proti David servisu už to bylo mnohem lepší,“ uvedl kouč.

Výsledek 4:1 pro Písek svědčí o poměrně jasném průběhu utkání, podle kouče Herra však šlo o vyrovnané utkání. „Bylo to otevřené, hrálo se nahoru a dolů. Oba týmy měly šance, ale my jsme je proměňovali lépe, a proto jsme vyhráli,“ ohlíží se za posledním duelem proti David servisu.

Spolehlivé výkony odvádí v brankovišti mladý gólman Martin Hauser. Trenéři tedy zatím neměli důvod dělat na tomto postu změny.

Druhá hokejová liga pokračuje ve středu 26. září pátým kolem a hokejisté Písku cestují do Pelhřimova. Písečtí jsou sedmí, Pelhřimov s jednobodovým odstupem devátý.

Ostatní zápasy 5. kola - skupina Jih a Východ:
Tábor - Moravské Budějovice, David servis ČB - Havlíčkův Brod, Pelhřimov - Písek, Nový Jičín - Orlová, Valašské Meziříčí - Hodonín, Kopřivnice - Šumperk.