Tam ve 174 zápasech posbíral skvělých 195 bodů a byl klíčovým hráčem mužstva Amiens, z něhož do Motoru přišel i Mitch Fillman. „Opět jsme si na něj sháněli informace hned od několika zdrojů a všechny se shodují. Je to důrazný hokejista s výbornou střelou a takový nám přesně zapadá do koncepce," uvedl generální manažer klubu Stanislav Bednařík. Výhodou je také, že vlastní i britský pas a tudíž nepotřebuje v Česku pracovní víza.

Urostlý pravák (187 cm a 88 kg) v zámoří prošel stále se lepšícím univerzitním hokejovým programem a v týmu Michiganské státní univerzity slavil společně například se současnými borci Detroitu Red Wings Millerem a Abdelkaderem univerzitní titul NCAA. Tři roky pak bojoval v ECHL, než se vydal do Evropy.

Přes Švédsko se dostal do Francie, kde si za pět sezon vybudoval vynikající pověst pohotového střelce. „Ze stejné soutěže přišli do Motoru už Jakub Suchánek a Mitch Fillman. Věříme, že i do třetice bude tohle povedený transfer. Ve třiceti letech je Crowder v ideálním věku," doplnil generální manažer informace o borci, kterého v roce 2005 draftoval Pittsburgh.

Do přípravy s týmem se Tim Crowder zapojí v červenci.