Jihočeši sice zvítězili, připsali si do tabulky dva body, ale dojem ze zápasu byl dost rozpačitý. Velice dobře sehranou desetiminutovku, leč bez gólového efektu, ukončila dvě oslabení. Krátce poté šli do vedení hosté, což udalo ráz celému zápasu.

Třebíč se zaměřila na skutečně poctivou defenzivu, na kterou favorizovaný domácí celek jen obtížně hledal recept. „Věděli jsme, že hrajeme na ledě jednoho z největších favoritů celé soutěže. Chtěli jsme hlavně vycházet z dobré defenzivy, držet střední pásmo a podnikat rušivé protiútoky. Zkusit si vynutit přesilovky a nějakou šanci proměnit. To se nám také povedlo a dostali jsme se do vedení,“ ohlížel se za utkáním trenér Horácké Slavie Martin Sobotka. „Trpělivou hrou jsme výsledek drželi. Také díky výbornému výkonu gólmana Dostála,“ dodal.

Vyrovnání přinesla až ve třetí třetině báječná individuální akce Václava Nedorosta, jenž přesnou střelou zakončil své sólo přes polovinu kluziště.

Bod byl ale přesto fuč. Prodloužení už Motor jasně opanoval a po zásluze si připsal alespoň dvoubodový zisk. V tabulce si tak udržel třetí příčku s minimální jednobodovou ztrátou na vedoucí Karlovy Vary.

Hosté odjížděli s jedním bodem maximálně spokojeni. „Jsme za něj strašně rádi. Pochvalu zaslouží celé mužstvo za týmový výkon. Budějovice do nás bušily, ale dneska neměly svůj den. Za to jsme rádi, protože bod pro nás má velkou cenu,“ konstatoval Sobotka.

Poměrně nečekaně byl s výkonem svých svěřenců maximálně spokojen i asistent trenéra Motoru Stavjani Martin Štrba. „Musím tým pochválit za výborný výkon. Není jednoduché hrát podobné zápasy. Ať je to doma, nebo venku, každý proti nám vyrukuje s vynikající obranou ve středním i svém obranném pásmu. Pořád se tlačíme do plných a je jenom otázka, jestli se nám to podaří prostřelit. Všechna utkání jsou jako přes kopírák. Kluci zaslouží obrovský dík, že to zvládli a zápas otočili. Dva body jsou pro nás strašně cenné,“ docela Štrba překvapil svým vesměs pozitivním hodnocením duelu.